Gunn ruller med russen

– Det er høy musikk og moro, sier russebuss-sjåfør Gunn Thingsbæk.

Ruller med russen

SE VIDEO: Russejentene i bussen Thunderbirds blir passet godt på. Foto: Philip Hofgaard

– Nå skal vi ut å rulle som det heter. I dag er det 16 jenter som skal med. Så ruller vi rundt i Vestfold da, natta lang, sier Gunn Thingsbæk.

Hun er sjåfør for 20 jenter i russedress. Og russejentene i bussen Thunderbirds blir passet godt på.

Har satt klare regler

– Min jobb er å få dem trygt fram og tilbake og å passe på at alle er med og at de ikke går av gårde med hvem som helst. Jeg holder alltid et øye med dem, sier Thingsbæk.

Hun har satt klare regler som må følges. God folkeskikk og trygghet står i høysetet.

– Det går på at de oppfører seg. De må plukke opp søpla si, det vet de. Jeg flytter ikke bussen før de har gjort det. Og så må de alltid gå to og to, minimum. Ingen skal sitte alene eller være alene, og det er de veldig flinke til å ta hensyn til. Hvis noen føler seg dårlig har jeg en mappe med telefonnummer til foresatte, og så har jeg hatt rulletur med foreldrene også, sier hun.

– Som en mor

For sjefen på bussen, Bettina Edvardsen, er det viktig å vise at det går an å være sånn passe skikkelig selv om man feirer russetiden.

– Russen blir som regel satt i et veldig dårlig lys. Vi vil sette mer pris på hva vi lærer av russetiden i forhold til vennskap og samarbeid. Vi prøver å få bort det negative som er, det er viktig for oss. Men det er en stor fest, det skal vi ikke legge skjul på, sier Edvardsen.

Bettina Edvardsen

Buss- og rullesjef på Thunderbirds, Bettina Edvardsen.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Sjåføren skryter av russejentene som har gjort alt med bussen. Ikke minst er hun stolt av at de som regel oppfører seg veldig bra.

– Jeg synes det er kjempetrivelig å være sjåfør, mest fordi jentene er som de er. De er veldig oppegående og det er ikke den flatfylla som jeg frykta. Noen ganger glemmer jeg litt at de er bare 19. De har jobba hardt i tre år for å få til bussen, så jeg er stolt av dem. Det er gøy å få være med, sier hun.

Og skussmålet Gunn får fra bussjefen er like godt.

– Hun er som en mor for oss. Hun passer på alle og vi forstår reglene. Vi er veldig fornøyd med sjåføren vår, sier hun.