NRK Meny
Normal

Gunhild (100) får ikke fornyet parkeringsbevis

Svelvik kommune vil ikke gi 100-åringen parkeringskort for funksjonshemmede. De mener hun ikke bor i Svelvik.

Gunhild

FÅR IKKE PARKERINGSBEVIS: Gunhild (100) får ikke fornyet sitt parkeringsbevis. Hun vet ikke hvordan hun skal få overbevist kommunen.

Foto: Karoline Stangenes / NRK

– Det kommunen sier er bare tull. Jeg bor jo i Svelvik. Det er der jeg har hjemmet mitt. Jeg skjønner ikke hvorfor kommunen begynner å krangle med det, sier Gunhild.

Gunhild fra Svelvik er 100 år gammel og har folkeregistrert adresse i Svelvik. Hun får ikke fornyet sitt parkeringsbevis for funksjonshemmede fordi kommunen mener hun ikke bor i Svelvik.

100-åringen er avhengig av et slikt bevis når hun er ute og reiser med familien.

– For meg må alle steder ha kort avstand. Jeg er ustø, men fremdeles aktiv og vil være ute for å se mennesker, sier Gunhild til NRK.

Parkeringsbevis

UTGÅTT PARKERINGSBEVIS: Dette er Gunhild sitt parkeringsbevis som Svelvik kommune mener de ikke kan fornye.

Foto: Karoline Stangenes / NRK

Kommunen mener hun bor i Oslo

Svelvik kommune skriver til Gunhild at de har hentet ut opplysninger fra hennes fastlege i Svelvik. Der kommer det frem opplysninger fra Oslo universitetssykehus at hun bor hos sin familie i Oslo.

Svelvik kommune fraskriver seg å være adressat for en søknad om parkeringskort, og ber Gunhild om å melde flytting.

Dette mener Gunhild er feil. Hun er mye på besøk hos sin familie som hjelper henne fra og til behandlinger i Oslo. Nå vet hun ikke hvordan hun skal overbevise kommunen.

Håndskrevet brev til kommunen

Gunhild har sendt et håndskrevet brev til kommunen der hun forklarer at hun må få et nytt parkeringsbevis for at familien skal kunne frakte henne rundt. Hun betaler selv for parkeringer og sliter med å få parkering med kort gåavstand til dit hun skal.

Håndskrevet brev

HÅNDSKREVET: Gunhild valgte å sende et håndskrevet brev til kommunen i et håp om at hun skal få et nytt parkeringsbevis.

Foto: Karoline Stangenes / NRK

NRK har vært i kontakt med Svelvik kommune. De kan ikke uttale seg om enkeltsaker, men ber Gunhild ta kontakt om noe skulle være feil.

– Dersom Svelvik kommune har vurdert feil i denne saken, ber vi søker om å ta kontakt med oss igjen slik at vi kan få gjort rede for de faktiske forhold, sier Vibeke Aspevoll som er avdelingsleder i Svelvik kommune.