NRK Meny
Normal

Markerer grunnlovsjubileet med festival

André Klausen fra Andebu skal spille hovedrollen i det historiske «Spelet om Christopher Hvidts dramatiske liv».

Grunnlovsjubileet i Sandefjord

Nøkkelpersoner i «Spelet om Christopher Hvidts dramatiske liv» på spelpassen i Preståsen i Sandefjord: Bak (t.v.) produsent Tom Gunnar Børresen og forfatter/regissør Erling Pedersen, foran Nina Hem (Hvidts hustru), André Klausen (Hvidt) og til høyre Kjetil Andersen som gjennomgangsfiguren Pål Springar.

Foto: Audun Tjomsland

Forfatter og regissør Erling Pedersen har funnet sin Christopher Hvidt langt fra fjorden og de sju hav. André Klausen skal spille denne legendariske seilskuteskipper og reder fra tiden omkring 1814.

Klausen er best kjent som revyskuespiller, forfatter og regissør av russerevy i Sandefjord.

Det historiske spelet om Christopher Hvidts dramatiske liv skal framføres i Preståsen i Sandefjord på Kristi himmelfartsdag den 29. mai om kvelden, med utsikten over Sandefjord havn som et spektakulært bakteppe.

Spelet er en del av Grunnlovsfestivalen i Sandefjord 29. og 30. mai. Festivalen består av i alt 12 arrangementer i Sandefjord den 29. og 30. mai, med et preludium søndag den 25. mai.

I sin markering av 200 års jubileet for grunnloven i 1814, har Sandefjord valgt å legge mye vekt også på distriktets historie.

Sandefjord hadde ingen representant i Riksforsamlingen på Eidsvoll, men har mye historie fra den tiden om dristig seilskutefart på alle hav.

Stedets fremste mann på den tiden var seilskuteskipper og -reder Christopher Hvidt, særlig da han risikerte liv og eiendom for å frakte korn fra Danmark til Norge i nødsårene 1807–09 til tross for britiske trusler mot skipsfarten.

Flere samfunnsaktører og frivillige står bak festivalen.