Lars Grønnerød får ikke førerkortet tilbake

Lars Grønnerød, som er dømt for medvirkning til Orderud-drapene, og en rekke andre forhold, ønsker førerkortet sitt tilbake. Men staten sier nei.

Lars Grønnerød

Lars Grønnerød ønsker å få førerkortet sitt tilbake, men staten sier nei.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Nå vil Grønnerød, som for tiden soner dommen etter Orderud-saken ved Bastøy fengsel i Horten i Vestfold, forsøke saken for retten.

Alt om Orderud-saken

Utga seg for å være politi

I april 2002 dømmes Lars Grønnerød til 18 års fengsel for medvirkning til drap på ekteparet Marie og Kristian Orderud og deres datter Anne Orderud Paust.

Lars Grønnerød var den gang delaktig i det kriminelle miljøet i Oslo. I en dom fra 2000 går det frem at Grønnerød ble dømt for narkotika, tyverier og kjøring uten førerkort en rekke ganger. Blant annet forsøkte han å stjele en bil fra en dansk mann på Oslo S ved å utgi seg for å være politimann.

15 mars 2001, var Grønnerød nok en gang på flukt fra politiet i en vill bilferd som endte i et skilt foran Frognerparken i Oslo.

Etter at dommen hadde falt i 2002 ble Grønnerød også tatt i 2003 med et eget narkotikalager inne på cellen i Oslo fengsel. Beslaget var oppsiktsvekkende høyt, og inneholdt ecstasytabletter, amfetamin, hasj og rohypnol-tabletter.

Får ikke førerkortet

Grønnerød var i 2003 registeret med 81 saker i politiets strafferegister.

I dag soner Grønnerød dommen på Bastøy fengsel utenfor Horten i Vestfold, og ønsker å få førerkortet sitt tilbake.

Men både Vestfold politidistrikt og politidirektoratet har avslått Grønnerøds søknad.

Derfor har Lars Grønnerød nå valgt å ta saken inn i rettsystemet, og møter i slutten av juni Justis- og politidepartementet i Nordre Vestfold Tingrett.

Lars Grønnerøds advokat Borgar Berg sier at de ikke ønsker å kommentere saken. Det samme gjelder advokat Pål Erik Wennerås som representerer Justis- og politidepartementet.