NRK Meny
Normal

Grønn Glede starter opp igjen - med livesending

Hageprogrammet Grønn Glede med programleder Mette Stensholt Schau er tilbake på fjernsynet. Tirsdag kveld er det sesongåpning fra en kolonihage i Sandefjord.

Hageprogrammet Grønn Glede med programleder Mette Stensholt Schau er tilbake på fjernsynet. Onsdag 12. mai er det sesongåpning fra en kolonihage i Sandefjord.

BAK KULISSENE: Bli med bak kulissene på en av de nyeste innspillingene av hageprogrammet Grønn Glede.

De som følger programmet Grønn Glede på Facebook har sett at de i år holder til ved et småbruk med ei rødmalt stue.

Tirsdag kveld starter hageprogrammet opp igjen på NRK1, for første gang med livesending. Da vil programleder Mette Stensholt Schau og tv-teamet være på plass i en kolonihage i Sandefjord.

– Jeg tror dette blir første gang i verdenshistorien et hageprogram blir sendt på direkten, og det er veldig spennende. Som regel har man laget det på forhånd, også klipper og limer man det sammen til en halvtime. I morgen blir alle hjertelig velkomne til å komme og se på hvordan vi lager programmet, sier Schau.

I videoene under og i ingressen kan du få smakebiter på det som har foregått under en av de nyeste Grønn Glede-innspillingene.

Oppstart av grønn glede mai 2015

– Ikke et gresstå ligger feil

Ifølge Schau vil kolonihagen i Sandefjord være pyntet til det ytterste i tirsdagens sending.

– Den er fantastisk. Alle som pleier å være der har stått på i dagevis for å få det fint. Jeg var nemlig innom en tur i går, og da var det ikke et gresstrå som lå feil vei, forteller hun.

Sendinga blir på 70 minutter.

– I løpet av denne tida skal Ola (Blom, snekker, jou. anm.) ha snekret en stol og kanskje et bord, og Tom (Hvål, gartner, jou. anm.) skal ha laget et inngangsparti til ei liten hytte. Jeg skal lage den 17. mai-kassa som overlever selv om det skulle komme kuldegrader om natta. Det er i alle fall planen, sier Schau og ler.

TV-teamet har invitert alle seerne til å være med å lage sendinga sammen med dem.

– Det gjør man ved å ta et mobilbilde og sende det til oss via Instagram. Man kan ta bilde av det man driver med i hagen eller hvordan våren ser ut der man er. Merk bildet med emneknagg #nrkhage – så kanskje får du se ditt bilde på TV-skjermen.

Petter Melsom

FOTOGRAF: Petter Melsom er fotograf under Grønn Glede.

Foto: Heidi Lise Bakke

Utover i sesongen

Resten av sesongens Grønn Glede-programmer vil bli mer gjenkjennelige.

– Da skal vi holde til på et lite småbruk på Fossane, helt inntil Farris-vannet. Her er det mange dyr og ingen nett- og telefondekning. Vi har tenkt at litt hvilepuls skal prege årets program, sier Schau.