Gro Hammerseng-Edin gir seg

36-åringen legger opp etter sesongen.

Profilbilde av Gro Hammerseng-Edin.

SPILLER UT SESONGEN: Larvik håndballklubb mister både Gro Hammerseng-Edin og Anja Hammerseng-Edin etter sesongen.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– Dette er noe jeg har tenkt mye og lenge på. Jeg har fått være med lenge, men nå har jeg bestemt meg for å tenke på nye eventyr.

Hammerseng Edin sier til NRK at hun ønsker å gi seg mens kroppen fortsatt fungerer.

– Enn så lenge føler jeg at den samarbeider med meg på banen, men jeg føler det er riktig å ta avgjørelsen mens jeg har et valg, fremfor å tyne den til det siste.

Mandag ble kjent at ektefellen Anja Hammerseng-Edin også legger opp.

– Det er to viktige spillere som har vært med på mye, både på og utenfor banen med Larvik håndballklubb. De har betydd veldig mye for klubben, sier Larvik-trener Tor Odvar Moen til NRK.

– Alltid trist og vemodig når noen slutter

Gro Hammerseng-Edin ga seg for det norske kvinnelandslaget i 2013. Hun spilte 167 landskamper og scoret 631 mål. Hennes siste kamp ble EM-finalen mellom Norge og Sverige i 2010.

– Vi mister to veldig gode spillere, og da må vi jobbe for å erstatte dem, men det er ikke noe jeg snakker med media om. Det skal vi ta internt, sier Moen.

– Hvordan har reaksjonene i spillergruppa vært?

– Det er alltid trist og vemodig når noen bestemmer seg for å slutte, og det ble litt stille da beskjeden kom, men det litt av livet i en håndballklubb. Vi har lenge igjen av sesongen, og vi skal ha det mye gøy sammen i noen måneder til.

Anja H. Edin med egen kleskolleksjono

BESTEMTE SEG FØR JUL: LHK-trener Tor Odvar Moen visste allerede før jul at Anje Hammerseng-Edin kom til å gi seg, men det ble ikke kjent før denne uken.

Foto: Elisabeth T. Hansen / NRK