NRK Meny
Normal

Gratiskonsert dro inn 36 000

– Jeg må innrømme at jeg ble tett opptil rørt da jeg så hvor mye folk puttet oppi kassene, betalte med kort og la igjen av penger, sier Rugsveen.

Morten Kihle og Dan Rugsveen
Foto: Helena Rønning / NRK

Tom Waits-løpet er et kulturarrangement, en slag pub til pub runde, med kulturelle innslag. Løpet arrangeres som regel i mai i Tønsberg.

Men sist søndag arrangerte arrangørene av Tom Waits-løpet fest med Vestfold-artister for å markere 66-årsdagen til den amerikanske musikeren og skuespilleren.

Det hele skjedde på Støperiet i Tønsberg, og en lang rekke band og artister stilte opp med sine tolkninger av Tom Waits-låter.

– Det ble en skikkelig bursdagsfeiring, sier primus motor Dan Rugsveen.

– Vi var veldig redde for at det ikke skulle komme noen siden det var på en søndag, men det kom jo mange, legger Morten Kihle til

Valgfri inngang

I tillegg til valgfri pris på inngangsbilletten, var det auksjon og loddsalg.

– Og det gikk over all forventning, vi har fått skrapa sammen 36 000, og vi er kjempestolte over at det ble så mye, smiler Rugsveen.

Morten Kihle, eier av puben Boondoks Hideout, punget ut for leie av støperiet og for lyd under festen.

Røde Kors får pengene

Hvorfor falt valget på Eiden og røde kors?

Vi har hatt lyst til å gi noe til mennesker som ikke har det så lett og som ikke kan være med på Tom Waits-løpet blant annet.

– Så tenkte vi hvorfor ikke gi noe til fattige familier som ikke har råd til å dra på ferie? Og da falt vaget på Røde Kors som gir slike ferieopplevelser på Eidene på Tjøme.