Gode tider for sykkeltyvene

Over 100 sykler er stjålet fra Tønsberg og Nøtterøy hittil i år.

Illustrasjonsbilde: Sykkeltyveri

De fleste sykkeltyveriene skjer i Tønsberg sentrum.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

I løpet av årets fire første måneder har tyver stukket av med over 100 sykler i Tønsberg og på Nøtterøy. På samme tid i fjor var det meldt om 39 tyverier.

Politiet tror økningen skyldes det fine vårværet vi har hatt i år.

Les også: Her stjeler André sykkelen tilbake

Flest tyverier i sentrum

– Sammenliknet med i fjor er det mange som tok ut sykkelen tidlig i år. Dermed har det vært flere sykler ute i bybildet også tidlig i sesongen, sier Magnus Ulvestad, etterforsker ved vinningsavsnittet i Tønsberg til Tønsbergs Blad.

Sykkeltyveriene er jevnt spredd utover området, men området ved Jernbanegaten i Tønsberg skiller seg negativt ut. Der har det vært ekstra mange tyverier.

– Det kan henge sammen med den store sykkelparkeringen ved jernbanestasjonen og Farmannstredet, der det er mange sykler samlet på et sted, sier Ulvestad til avisa.

Selges på auksjon

Få av sykkeltyveriene blir oppklart. Det skyldes både politiets ressursbruk, men også at få sykkeleiere har notert ned rammenummeret på sykkelen. Dermed blir det vanskelig for politiet å vite hva som er tyvegods og hvem eieren av sykkelen er.

– Dersom sykkelen ikke er registret i sykkelregisteret blir det vanskelig å finne den rette eieren når vi beslagslegger sykler i forbindelse med en ransaking. Dermed blir mange av disse syklene solgt på auksjon, sier Ulvestad.