NRK Meny
Normal

Gjorde hærverk for å få tidlig ferie

Elever ved en ungdomsskole i Sandefjord tettet vaskene og kastet søppel i gangene for å få tidligere sommerferie.

Breidablikk ungdomsskole

Tiendeklassinger gjorde hærverk på Breidablikk ungdomsskole i håp om å få tidligere sommerferie.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Elevene hadde streiken i bakhodet da de gjorde hærverk på Breidablikk ungdomsskole i Sandefjord i dag. De håpet at skolen måtte stenge, og at de kunne ta sommerferie.

To guttegarderober ble oversvømt med vann, og gangene på skolen var fylt med søppel, skriver Sandefjords Blad.

- Noen av tiendeklassingene ville gjøre alt for å grise til skolen, men vi tok en av dem på fersken, sier kontorsekretær Berit Ekheim ved Breidablikk ungdomsskole.

Måtte rydde opp selv

- Han fikk valget mellom å plukke opp alt søppelet selv eller ta med seg sine «medhjelpere». Han valgte det siste, sier Ekheim videre.

Selv om renholdsarbeiderne ved skolen er ute i streik, er det ikke deres oppgave å rydde opp etter slike ødeleggelser, opplyser skolen.

Alt om streiken

Neste uke er det muntlig eksamen for elevene ved Breidablikk ungdomsskole. Skolen sier at eksamen skal gjennomføres, uansett hvor mye elevene griser.

Unødvendig

Stuntet til noen av tiendeklassingene ble ikke tatt godt i mot blant de andre elevene i skolegården fredag.

- Dette blir bare teit, og det går bare ut over elevene selv. Jeg har lyst å ta eksamen, og tror en god karakter på vitnemålet vil bedre mine sjanser videre, sier Marte Jensen til sb.no.

- Det er mye sand og møkk i dusjene og noen har klint maskara utover speilet i jentegarderoben. Det er ikke trivelig å bruke garderoben for tiden, sier Ingunn Borlaug til samme avisa.