NRK Meny
Normal

Gir opp å leie ut Østre Bolæren

Onsdag vedtok Nøtterøy kommune at driften av Østre Bolæren skal videreføres i regi av Østre Bolæren Sameie. I dag ble saken behandlet av fylkesutvalget, som sluttet seg til det samme vedtaket.

Østre Bolæren

Nøtterøy kommune og Vestfold fylkeskommune gir opp å leie ut Østre Bolæren. (Arkivfoto)

Foto: Jan Gulliksen / NRK

For en tid tilbake ble kjent at forhandlinger om kjøp eller leie av anleggene på øyperla Østre Bolæren, som eies av Nøtterøy kommune og Vestfold fylkeskommune, hadde strandet. Gruppen som forhandlet med eierne kom frem til at det ikke var mulig å få til en sunn og forsvarlig drift på de vilkårene som ble tilbudt.

– Dette innebærer at den prosessen vi har hatt det siste året, hvor det ble lagt ut et prospekt på salg og utleie, nå trekkes fra markedet, sier daglig leder i Østre Bolæren Sameie, Kurt Orre.

Kurt Orre, daglig leder i Østre Bolæren Sameie.

Kurt Orre, daglig leder i Østre Bolæren Sameie, sier at folk alltid vil ha tilgang til øyperlen på tross av det nye vedtaket.

Foto: Amalie Frøystad Nærø / NRK

Overraskende brudd

Han tror likevel at det vil bli vurdert dersom de får et godt tilbud.

Orre er overrasket over at gruppen som den siste tiden har driftet øya brøt på det tidspunktet de gjorde.
– Vi hadde kanskje forventet at man avventet den politiske forhandlingen.

– Vil alltid være tilgjengelig

Den daglige lederen mener ikke at folk har noe å frykte når det gjelder øyperlens tilgjengelighet.

– Mesteparten av øya skal jo fremdeles være i offentlig eie. Det er altså ingen tvil om at tilgjengeligheten for allmennheten alltid vil være der. Den delen er jeg ikke bekymret for, og det tror jeg ikke noen andre er heller. Her dreier det seg om hvem som skal eie og drive bygningene og anleggene der ute.