Stjal fyrverkeri for 200 000 kroner

SANDEFJORD (NRK): – Jeg ble litt rastløs og sint, sier eieren.

Bildet viser containeren fyrverkeriet lå i og en politibil.

TYVERI: Fyrverkeriet lå i en container tilhørende bedriften Maskin og Robot Service i Sandefjord.

Foto: Geir Eriksen

Ingen er foreløpig pågrepet etter at fyrverkeri for rundt 200 000 kroner ble stjålet i Sandefjord. Fyrverkeriet lå lagret i en container i Kilgata, og politiet har undersøkt stedet.

Ifølge dem har tyveriet trolig skjedd mellom julaften og kvelden andre juledag. De ble varslet om hendelsen klokken 23.00 onsdag.

Det er snakk om tre-fire paller med fyrverkeri som er borte.

Både brannvesenet og politiet ber folk som kan vite noe om tyveriet, om å melde fra.

De ber folk også ta kontakt med politiet hvis noen kommer over ulovlig salg av fyrverkeri, og påpeker at fyrverkeri kun skal selges av godkjente forhandlere.

– Vi er litt avhengig av informasjon og hjelp fra publikum. Hvis de har sett noe, eller blitt tilbudt fyrverkeri til en vel billig penge eller på annen måte mistenker at noe ikke stemmer, så blir vi veldig takknemlig for tips, sier krimsjef i Sandefjord, Kari Synnøve Andersen.

Laster Twitter-innhold

– Rastløs og sint

Eier Kristian Strøm av Maskin og Robot Service i Sandefjord, som skulle selge fyrverkeriet, håper også publikum kan hjelpe til. Det var han som oppdaget tyveriet.

– Jeg gikk ut til containeren og så at en av hengelåsene hang igjen, delvis ødelagt. De andre var borte. Det er litt usikkert akkurat når innbruddet har skjedd. Det kan være de siste to dagene, sier han til NRK torsdag formiddag.

Kristian Strøm står inne i den blå containeren.

OPPGITT: Kristian Strøm er oppgitt etter innbruddet i containeren.

Foto: Helena Rønning / NRK

Han opplyser at flere av de største batteriene er stjålet.

– Så det er noen som har visst litt om fyrverkeri og om hva de skal ha. De har også tatt med seg mer generelle ting som stjerneskudd og enklere fyrverkeri.

– Hva følte du da du så at noen hadde vært inne i containeren?

– Jeg ble litt rastløs og sint. Det er ting som er ødelagt, og det liker jeg veldig dårlig. Det tar mye tid å rydde opp og telle over for å finne ut akkurat hva som er blitt borte.

Fyrverkeri stjålet også i Buskerud

Onsdag ble det også meldt om tyveri av fyrverkeri i Øvre Eiker. Der er fyrverkeri stjålet fra en container tilhørende Rema 1000 på Ormåsen.

Fyrverkeriet som ble stjålet derfra, hadde en verdi på 30 000 kroner, melder Eikernytt.

Politiet etterforsker også dette tyveriet.