NRK Meny
Normal

Fyllekjørte to ganger på under to døgn

Rundt 47 timer etter han ble tatt for ruspåvirka kjøring, ble 60-åringen tatt igjen. Nå er han dømt til betinget fengsel.

Det var i 19-tiden 20. januar 2014 den 60 år gamle mannen, bosatt i Porsgrunn, ble tatt for fyllekjøring av politiet i Sandefjord.

Mannen hadde kjørt av veien, ned i grøfta og på veien ødelagt et fartsskilt, knust et vindu og en frontlykt.

Mannen hadde en promille på 0,62 en snau time etter han ble tatt. Selv forklarte han at han hadde tatt noen øl med en kollega før han bestemte seg for å kjøre bil.

47 timer senere ...

Onsdag 22. januar 2014, i 18-tiden, fikk politiet melding om en bil som var til fare for annen trafikk.

Nok en gang var det 60-åringen som førte bil i ruspåvirket tilstand. Utåndingsprøven som ble tatt viste riktignok lovlige alkoholverdier, men en urin- og blodprøve ga utslag på amfetamin tilsvarende 0,2 promille, klonazepam tilsvarende minst 1,2 promille og oxazepam tilsvarende minst 1,2 promille.

I tillegg innehadde ikke mannen gyldig førerkort ved noen av anledningene.

Sandefjord tingrett har dømt mannen til 90 dagers betinget fengsel. Dommen er gjort betinget på vilkår om at mannen må gjennom et program mot ruspåvirka kjøring.

Retten fant det skjerpende at 60-åringen kjørte i ruspåvirka tilstand med så kort mellomrom, og at han flere ganger tidligere har vært straffet for promillekjøring, senest i 2008.

Han har tidligere var i befatning med rus, men holdt seg rusfri i en lengre periode, før han "ramlet utpå" igjen i 2012