NRK Meny
Normal

Fylkesmannen redder økonomien

Fylkesmannen har nå bekreftet at de vil inngå en leieavtale med Tjøme kommune. Det betyr at nasjonalparksenteret på Verdens Ende står ferdig neste sommer.

Færder nasjonalparksenter

Slik kan det komme til å se ut når nasjonalparksenteret står ferdig.

Foto: Illustrasjonsbilde/Ola Roald Arkitekter/MIR

Det var lenge usikkert om planen om et Nasjonalparksenter på Verdens Ende måtte utsettes.

Kommunen bestemte i midten av mars at de skulle bygge, men fremtiden var usikker fordi de ikke hadde avklart statens tilstedeværelse og leieforhold i senteret. Dermed var det risikabelt å ta opp et lån på 28 millioner kroner.

Fylkesmann Erling Lae sier det var viktig at avtalen kom på plass for å unngå ytterligere forsinkelser, og ikke minst kostnadsøkningen det ville utgjøre.

– Det var en gledens dag da vi fikk beskjed om at Fylkesmannen gikk inn å bekreftet at de ønsket en leieavtale, sier ordfører på Tjøme John Marthiniussen.

– Viktig for befolkningen

Erling Lae

Fylkesmann Erling Lae er glad for at de har kommet frem til en løsning når det gjelder nasjonalparksenteret på Verdens Ende.

Foto: Dang Trinh / NRK

Marthiniussen sier senteret vil ha stor innvirkning ikke bare på Tjøme, men regionen som helhet. Han tror det vil bli godt besøkt.

– Det leder også til at en kan oppleve selve nasjonalparken gjennom det senteret har å tilby, sier Marthiniussen.

Fylkesmann Erling Lae er enig i at senteret vil komme til å bety mye for Tjøme kommune og området rundt.

– Her ligger naturen og kontakten med publikum. Vår oppgave var å forbedrere selve nasjonalparken, men hensikten med parken var at jo at den skulle være til glede for kommunene og befolkningen rundt. Da er nasjonalparksenteret veldig viktig, sier Lae.

– Et nasjonalt knutepunkt

Fylkesmannen skal bruke lokalene som kontor, og blant annet nasjonalparkforvalteren skal flytte.

I tillegg skal det skje naturformidling der, ifølge Lae. Han ser på senteret som et nasjonalt knutepunktsenter i fremtiden.

– En kombinerer kontorlokaler og naturformidling på et av de mest spektakulære stedene i Norge, avslutter Lae.