Hopp til innhold

Fullbookede hundehoteller

Mange hundeeiere vil skåne kjæledyrene sine for den høye rakettstøyen på nyttårsaften.

Hundesenter Engell Ramnes

VIP-TJENESTER: Noen av hundene har vært flere ganger på hotellet, og derfor har de fått egne senger. – Noen hunder har sine egne faste senger som de lar ligge og som vi tar frem når de kommer. Det er koselig, forteller Renate Engell Sæthereng, daglig leder ved Engell Hundesenter på Ramnes.

Foto: Eva Beate Strømsted / NRK

Nyttårsaften er en tid for fyrverkeri. Det er kanskje fint å se på, for oss mennesker, men for mange kjæledyr kan rakettstøyen virke skremmende. Noen fryser til, andre går i slossmodus, mens andre igjen kan bli litt tøysete.

For å skåne hundene sine fra de høye lydene, har mange eiere i Vestfold plassert sine firbente venner på hundehoteller.

– Det er helt fullt. Eierne har måttet bestille i god tid i forveien for å få plass, sier Renate Engell Sæthereng, daglig leder ved Engell Hundesenter på Ramnes.

– Alternativet var å dope ned hunden

Mens NRK besøker Engell Hundesenter, kommer det to hundeeiere innom for å levere fra seg sine hunder. Begge dyrene er redde for raketteksplosjonene.

Yvonne Fretheim er en av dem. Hennes syv år gamle Gordonsetter, Shira, har vært på hundehotellet allerede en gang tidligere.

– Hunden har feiret nyttår hjemme, og det går ikke så bra. Da ligger hun og skjelver hele dagen. Dette er derfor ikke noe alternativ, for da måtte vi eventuelt ha dopet henne ned og det vil jeg ikke. Det er dyreplageri, sier Fretheim.

Yvonne Fretheim

REDD: Gordonsetteren til Yvonne Fretheim er livredd for fyrverkeri. Derfor bli hunden plassert på et hundehotell i to netter.

Foto: Eva Beate Strømsted / NRK

LES OGSÅ: Både katt og hund kan bli redde for fyrverkeri

Populært

Flere hundehoteller i Vestfold bekrefter at det er fullt i forbindelse med nyttår, og at mange plasserer dyrene sine for oppbevaring bare over nyttårsaften.

– 25 av de 30 hunder som er på hotellet nå, har angst for fyrverkeri, sier Sæthereng.

Derfor er det fint å ha hunden på et mer isolert sted utpå landet under feiringen, mener hun.

Hun tror det har blitt mer populært å velge en slik løsning i og med at flere har hund. De siste 15 årene har hundebestanden i Norge økt kraftig. Ifølge Norsk Kennel Klub (NKK), er det nærmere 500.000 hunder i Norge i dag.

– Hundene bli levert en natt i forveien, så de får to netter her. På denne måten kan de roe seg ned og vi får kontroll på hvor mye lufting de har fått på nyttårsaften.

Yvonne Fretheim skal selv hente Shira 1. januar.

– Her har hun det helt fint og jeg kan slappe helt av på nyttårsaften selv, sier Fretheim.

Engell Hundesenter

TUR: Hundene får mye luft, lek og kos i rolige omgivelser.

Foto: Eva Beate Strømsted / NRK