NRK Meny
Normal

Full krise i Tønsberg Vikings

Klubben har ikke penger til å betale ut lønn.

Vikings i aksjon

Det var full jubel da Tønsberg Vikings rykket opp til 1.divisjon. Nå sliter klubben økonomisk.

Foto: Runa Jensen / NRK

Nå blir det satt i gang en redningsaksjon for å redde klubben.

Leder for klubben, Roar Berg, sier situasjonen er dramatisk. Spillere, ansatte og samarbeidspartnere er informert om likviditetsproblemene.

– Vi har store kortsiktige utfordringer. Vi har ikke klart å få inn de inntektene som lå til grunn for det budsjettet vi har kjørt etter, sier Berg til NRK.no

Nær konkurs

Tønsberg Ishall

Driften av ishallen i Tønsberg er basert på dugnad, så mye som 3000 timer i året.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Konsekvensen på kort sikt blir at ledelsen i klubben må informere de ansatte og spillerne om at det ikke finnes penger til å utbetale lønn. Berg sier at det jobbes hardt med å finne løsninger.

– Rent teknisk sett er vi nær en konkurs, men vi har mange muligheter som vi jobber med, og vi har velvillige samarbeidspartnere, som forskutterer på allerede inngåtte avtaler og vi jobber med en plan for å fullføre sesongen, sier han.

Han påpeker at det har vært vanskelig å drive klubben i toppdivisjonen. Betingelsene for å drive toppidrett har etter Bergs mening ikke vært tilstede.

– Vi har det laveste budsjettet i divisjonen, klubben drives i prinsipp som en amatørklubb, vi har få ansatte i administrasjonen og alt vi gjør, gjøres på dugnad, sier Berg.

Klubben bruker 3000 dugnadstimer i året på å drifte ishallen, med det Berg kaller minimal støtte fra det offentlige.