NRK Meny
Normal

Full fyr i container i natt

Brannvesenet anbefaler huseiere å sjekke at avfallsdunker- og containere står i god nok avstand fra husveggen.

Brann i container

En avfallscontainer på Ramdal på Nøtterøy sto i full fyr i natt. Da brannvesenet kom fram fikk de fort kontroll over situasjonen.

Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB)

Brannvesenet i Vestfold (VIB) rykket ut til en brann i en container på Nøtterøy i 02-tida i natt. Containerbrannen rett ved Active treningssenter på Ramdal ble oppdaget av to forbipasserende.

– Da vi kom fram sto containeren i full fyr. Vi fikk raskt kontroll og la skum i containeren for å hindre reantenning. Det var ikke fare for spredning, men fasaden på huset ved siden av kunne tatt fyr hvis det vindretningen hadde vært en litt annen, sier brannmester Kenneth Stensrud i et innlegg på VIBs Facebook-side.

Brann i container

Det var ikke stor avstand mellom containeren og nærmeste hus.

Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB)

– Sørg for god avstand

Ifølge VIB starter en rekke bygningsbranner med brann i containere og avfallsdunker i nærheten. 60 prosent av disse er påsatt.

– Forsikringsselskapene setter avstandskrav i sine vilkår, og de er det nyttig å gjøre seg kjent med, råder brannvesenet.

Ifølge VIB skjer det ofte at forsikringsselskapene ikke utbetaler forsikringssum når branner har startet i containere og avfallsdunker, nettopp fordi avstanden mellom avfall og bygg har vært for liten.

Brannvesenet anbefaler at avfallsdunker står minst fem meter fra husveggen.

– Containere må aldri stå i nærheten av vinduer, og bør være lukket og avlåst. Brannvernforeningen skriver i sin veileder at containere bør stå åtte meter fra bygg.