Normal

Frykter rølpeby-stempel

Havnevesenet i Tønsberg vil få slutt på båtfester med høy musikk langs brygga i Tønsberg. – Et rølpestempel er vanskelig å bli kvitt, sier kommunikasjonsrådgiver.

Thor Erling Lund og Per Svennar

Kommunikasjonsrådgiver Thor Erling Lund og havnesjef Per Svennar vil ikke at Tønsberg skal være en rølpeby.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Tønsbergs Blad har den siste tiden skrevet flere saker der Tønsberg omtales som en rølpeby og en partyby. Voldsomme båtfester langs brygga har fått komiker Nils Ingar Aadne til å sammenligne festkulturen i Tønsberg med Ayia Napa, mens Jarle Andhøy kaller Tønsberg «Norges Las Vegas».

– Hvis mange stempler Tønsberg som en rølpeby, kan det gjøre noe med omdømmet. En rølpeby vil tiltrekke seg flere som ønsker «rølp», mens andre holder seg unna, sier kommunikasjonsrådgiver og daglig leder i Consilio Kommunikasjon, Thor Erling Lund.

Skrur av strømmen

Havnesjef Per Svennar mener Tønsberg fortsatt har et godt rykte, men han er enig i at noe må gjøres.

– Spesielt under Slottsfjellfestivalen kommer det mange som har med seg båter de har store fester i. Dette vil vi unngå, og vi har satt inn tiltak for å hindre at festingen skal ta helt av.

Ett av tiltakene er å sette inn vektere langs brygga i hele juli. De skal forsøke å stoppe fester med høy musikk i båtene.

– Vekterne skal si ifra dersom det blir fest og høy musikk. Hvis ikke det virker, skal de ringe politiet, sier Svennar.

Brygga i Tønsberg en sommerdag

Havnesjefen håper folk flest ser på Tønsberg som en trivelig sommerby.

Foto: Eli Fugelsø Hillestad

– Mulig å snu

– Et annet tiltak er at vi tar strømmen, blant annet under Slottsfjellfestivalen. Anleggene trenger strøm. Vi skal også prøve å luke ut de verste på forhånd, vi vet jo hvem mange er. Da gir vi en advarsel om at de blir bortvist dersom de kommer hit med store høyttalere i båten.

Lund mener Tønsberg fortsatt har mulighet til å unngå rølpeomdømmet.

– Jeg tror absolutt disse tiltakene har effekt. Det er ikke snakk om å drepe festen, men å få ned rølpefaktoren i båtene. Men vi må være på vakt. Det tar veldig lang tid å bygge et omdømme, og det går veldig fort å rive det ned.