Frykter lav deltakelse

Myggen og statsminister Jens Stoltenberg skal tale på begeistringskonferanse. Likevel frykter arrangørene at finanskrisen fører til lavere deltakelse.

Erik Mykland
Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Konferansen Begeistringer på Brunstad i Stokke får besøk av Erik Mykland som skal snakke om veien tilbake til arbeidslivet.

Også statsminister Jens Stoltenberg, NRK-kjendis Jon Almaas, LO-sjef Roar Flåthen og artist Bjørn Eidsvåg deltar på arrangementet 4. juni.

Færre har meldt seg på

Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg holder åpningsforedraget på konferansen for tredje gang.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX
Bjørn Eidsvåg

Bjørn Eidsvåg står på scenen og skal synge og spille om livsglede, mot og begeistring.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

I fire år har offentlige og private virksomheter i Vestfold arrangert begeistringskonferansen som skal inspirere virksomheter i arbeidslivet.

I fjor trakk konferansen 5.300 deltakere fra alle mulige offentlige og private virksomheter, men i år frykter de at folk ikke vil la seg begeistre ettersom det er finanskrise.

- Vi ser det er mindre påmelding enn tidligere i år, vi nærmer oss 3.000 deltakere, sier Jon Grimsgaard i NHO.

Dag Hunsgård i arbeidslivssenteret tror flere vil melde seg på.

- Vi er allerede på deltakerantallet vi var første året vi arrangerte konferansen, og av erfaring så melder flere seg på fram til endelig påmeldingsfrist, sier Hunskaar.

- Det er nå en trenger begeistring

- Hvorfor skal man la seg begeistre når det vi er i en vanskelig tid som nå?

- Det er nettopp nå i slike tider at en trenger begeistring og motivasjon for å finne troen på fremtiden, sier Jon Grimsgaard.

- Vi tror at arbeidsglede, glød og begeistring skaper kreativitet. Tilbakemeldinger vi har fått er gode etter tidligere konferanser, forteller Hunskaar.

Besøker konferansen for tredje gang

Det er tredje gang statsminister Jens Stoltenberg kommer til Begeistringskonferansen.

- Inkluderende arbeidsliv handler også om å ta inn folk som har stått utenfor arbeidslivet og kommet inn igjen. Det skal Erik Mykland snakke om, forteller Hunskaar i arbeidslivssenteret.

Arrangørene ser spesielt fram til Myggens seminar.

- Det skal bli spennende å høre hva han skal fortelle. Han har ikke foralt historien på denne måten tidligere. Det at man som fotballklubb velger å satse på han som har tråkket litt utenfor, sier mye, mener Jon Grimsgaard.