NRK Meny
Normal

Frykter Kristin-siktet fremdeles kan ødelegge bevis

Etterforskerne av det 16 år gamle drapet på Kristin Juel Johannessen frykter den nysiktede 38-åringen fremdeles kan ødelegge bevis i saken.

Pressekonferanse politiet i Larvik

PRESSEKONFERANSE: Krimsjef Knut Vidar Vittersø (f.v.), konstituert visepolitimester Kjell Johan Abrahamsen, politimester Christine Fossen og politistasjonssjef Tor Eriksen informerte om saken på en pressekonferanse på Larvik politistasjon torsdag.

Foto: Ola Mjaaland / NRK

Frykten for at bevis skal gå tapt, er også den viktigste grunnen til at politiet fredag bak lukkede dører vil be om at den siktede mannen varetektsfengsles.

– Vi mener det er helt konkret fare for at bevis kan gå tapt, men jeg kan ikke gå i detalj om hva dette begrunnes i, sier konstituert visepolitimester Kjell Johan Abrahamsen i Vestfold politidistrikt til NTB.

En 38 år gammel mann ble onsdag kveld pågrepet, siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen i Hedrum i 1999. Fredag klokken 12.00 fremstilles han for varetekstfengsling.

Tror de vil få en annen begrunnelse

Den drapssiktedes forsvarer, advokat Søren Hellenes, mener at dette fengslingsmøtet ikke bør gå for lukkede dører.

– I utgangspunktet ser jeg ingen grunn til at saken skal føres for lukkede dører, sier han til NRK.

– Hvordan reagerer du på at politiet etter 16 år mener at det er fare for at bevis går tapt?

– Jeg tror det er en foreløpig vurdering fra politiets side, og at vi kommer til å se en annen begrunnelse når vi møter i retten.

Søren Hellenes

Advokat Søren Hellenes ser ingen grunn til at fredagens fengslingsmøte skal gå for lukkede dører.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Politiet tok beslag i teknisk utstyr hos 38-åringen da han ble pågrepet onsdag kveld. Advokat Hellenes sier politiet allerede for et par uker siden var hjemme hos 38-åringen og tok beslag, men at det dreide seg om en annen sak av bagatellmessig karakter og ikke drapssaken.

NRK følger fengslingsmøtet klokken 12.00 fredag.