Frykter færre utleieleiligheter

Huseiernes Landsforbund frykter at det vil bli færre og dyrere leiligheter for utleie dersom forslaget til Scheel-utvalget blir vedtatt.

Nøkler.

Det kan bli færre slike overrekkelser av nøkler til utleieleiligheter dersom det regjeringsoppnevnte skatteutvalget får det som de vil, frykter Huseiernes Landsforbund.

Foto: ScanStockPhoto

Innstillingen fra det regjeringsoppnevnte Scheel-utvalget legges fram på mandag, og ut fra de lekkasjene som har kommet kan det bli nye tider for boligeiere med utleieenheter her i landet. Olav Vilnes fra Huseiernes Landsforbund i Vestfold frykter at dette kan ramme studenter og andre som trenger mindre utleieleiligheter.

– Dersom man vil skattlegge leieinntekter for utleiedel som er mindre enn 50 prosent av huset man bor i, tror jeg de kanskje ikke har tenkt nøye gjennom hva dette kan resultere i. Vi tror at dette vil føre til færre mindre utleieboliger i markedet.

Les også:

Færre og dyrere

Vilnes antar at denne typen boenheter også kommer til å bli dyrere, både fordi det blir færre av dem, og fordi huseieren vil ha kompensasjon for den skatten han blir ilagt.

– Det er jo veldig ille for dem som trenger slike bosteder dersom innstillingen blir vedtatt. Det er dyrt nok å leie i dag.

Negativt og positivt

Ifølge en av lekkasjene vil også tilbudet BSU (Boligsparing for ungdom) bli fjernet. Det synes Vilnes er uheldig.

– BSU er en fin ordning som bør beholdes.

Derimot applauderer han nyheten om at det trolig ikke blir en stor statlig eiendomsskatt som det har vært hevdet tidligere.

– Det høres veldig bra ut at det ikke blir en slik skatt.