NRK Meny
Normal

– Ryddig og voksent av Bent

Frps Per Arne Olsen skryter av Tønsbergs varaordfører Bent Moldvær etter at han trakk seg fra sine politiske verv. Begge granskes av politiet for mulig korrupsjon etter boligkjøp.

Video Intervju med Olsen i New York

NRKs Anders Tvegård møtte Per Arne Olsen i New York.

Anders Tvegård (USA)

Politiet i Tønsberg etterforsker Bent Moldvær og tidligere ordfører Per Arne Olsen etter at de kjøpte hver sin leilighet på Jarlsø utenfor markedet i Tønsberg.

Varaordfører Bent Moldvær (Frp) i Tønsberg trakk seg i dag fra sine politiske verv mens han etterforskes av politiet.

– Det synes jeg det står respekt av. Det viser at Bent er ryddig og gjør som meg, avventer politietterforskningen, sier Olsen, som for tiden er på studieopphold i USA.

Moldvær går således lenger enn partikollega Per Arne Olsen, som mandag ba seg fritatt fra nestledervervet i Fremskrittspartiet. Moldvær trekker seg fra alle sine politiske verv i Tønsberg – altså også som varaordfører.

Trakk seg på direkten

Det var under et direkteintervju på NRK Vestfoldsendinga at Moldvær trakk seg.

– Så vidt jeg har forstått så gjør Bent dette med stor ro, noe som er ryddig og voksent gjort, fortsetter partikollega Olsen.

Fra sitt opphold i New York i USA uttrykker Per Arne Olsen at han anser seg som uskyldig, og at han nå ser frem til å få en gjennomgang av saken fra politiet.

– Jeg har ikke gjort noen andre etiske vurderinger enn at jeg har kjøpt en leilighet til den listeprisen som er i markedet.

Leiligheter på Jarlsø i Tønsberg

Det var i dette leilighetsprosjektet Olsen og Moldvær kjøpte leiligheter.

Foto: Helga Tunheim / NRK

– Ingen eksklusiv avtale

Olsen sier han har vanskelig for å forstå hvilke andre etiske vurderinger han skulle gjort, så lenge han har betalt det samme som alle andre.

– Er det noe du ville gjort annerledes nå i ettertid?

– Det måtte vært og kjøpt leilighet et annet sted enn Tønsberg, men det ville jeg jo ikke. Jeg skulle gjerne vært hele prosessen foruten, sier han.

Olsen står fortsatt på at selv om han ikke kjøpte gjennom bankprosessen, så har han ikke fått noen eksklusiv avtale.

– Nei, det har jeg ikke. Jeg har betalt det samme som de andre i prosjektet, sier Olsen.