Frimurerlosjen åpner dørene

Det er mange myter og hemmeligheter knyttet til Frimurerlosjen. Denne helgen kan du selv se de hemmelige salene når Frimurerlosjen åpner dørene.

Frimurerlosjen

Lørdag har du muligheten til å se de hemmelige salene i Frimurerlosjen i Tønsberg.

Foto: Sturlason

Denne helgen skal ulike lag og foreninger i Tønsberg få vise seg fram. Det skjer på en messe i Oseberg kulturhus. Det vil også Frimurerlosjen være, som i tillegg også vil åpne dørene til de hemmelige rommene i losjen.

Mange myter om Frimurere

Ivar Bjørnstad

Ordførende mester, Ivar Bjørnstad, sier de vil åpne dørene for å avmystifisere Frimurerlosjen.

Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK

– Vi gjør det for å avmystifisere hva vi gjør, hvem vi er og hvor vi er. Vi vil vise frem at vi er en relativ åpen organisasjon, selv om det er noen ting vi velger å holde for oss selv, sier Ivar Bjørnstad, som er ordførende mester i Frimurerlosjen i Tønsberg.

Les også:

Frimurerne har hatt en egen losje i Tønsberg siden bygget i Kammegaten ble innviet i 1926. Bjørnstad tror det er mange misforståelser om hva frimurerne gjør. Derfor vil de nå vise fram flere av salene og effektene som brukes, blant annet sverd. Men selve ritualene vil frimurerne beholde for seg selv.

– Å røpe ritualene er litt som å ta bort spenningen for en som skal opp til eksamen. Derfor vil vi ha det for oss selv, sier Bjørnstad.

Frimurerlosjen i Tønsberg

Frimurerlosjen i Tønsberg holder til i dette bygge i Kammegaten i Tønsberg. Det har de gjort siden 1926.

Foto: Sturlason AS Polyfoto