Går dør til dør med bankterminal

Under høstens innsamlingsaksjon tar Frelsesarmeen i bruk nye midler for å samle inn penger.

Betale med kort

NY BETALINGSMÅTE: Frelsesarmeen i Tønsberg vil snart ta i bruk betalingsterminaler når de går fra dør til dør for å samle inn penger.

Foto: Sara Johannessen / NRK

Frelsesarmeen i Tønsberg merker at folk ikke lenger har kontanter hjemme når de kommer for å samle inn penger. Nå vil de ta i bruk betalingsterminal og gi folk mulighet til å donere penger via kort.

Helge Østergreen

POSITIV: Leder i Frelsesarmeen Tønsberg Helge Østergreen håper på positive resultater når de nå tar i bruk betalingsterminaler.

Foto: Privat

– Vi har merket også i Frelsesarmeen at tidene har forandret seg. Folk har ikke lenger kontanter oppbevart hjemme på samme måte som før, sier leder i Frelsesarmeen Tønsberg Helge Østergren.

– Løsningen for vårt vedkommende her i Tønsberg blir å satse på en mobil betalingsterminal som man kan bruke dersom man har lyst til å gi og ikke har kontanter, sier Østergren.

Betalingsterminalen skal etter planen tas i bruk i løpet av høsten.

Gir i andre kanaler

Den frivillige organisasjonen merker også en økende tendens til at folk gir mer over SMS og gjennom verdikuponger som selges i enkelte dagligvareforretninger. Den velkjente julegryta får folk til å ta ut kontanter, men også her kan man mange steder bruke kort.

Det er opp til lokallagene hvordan de samler inn penger, men informasjonssjef i Frelsesarmeen Andrew Hannevik bekrefter at måten man samler inn penger endrer seg også på landsbasis.

– Det er mange år siden det å gå fra dør til dør var noe stort. Vi må ha andre muligheter for å samle inn penger, slik som via SMS, Vipps og nettgryte. Det er en tradisjon å samle inn penger på dørene, men det har dødd litt ut, sier Hannevik.

Børre Hagen, Innsamlingskontrollen

NYE UTFORDRINGER: Daglig leder i Innsamlingskontrollen Børre Hagen har forståelse for at organisasjoner må tenkte annerledes og følge med i tiden.

Foto: David Vojislav Krekling / NRK

Stiftelsen Ordet, som driver med rusforebyggende arbeid, har tidligere fortalt at de merket en økning i antall donasjoner da de tok i bruk bankterminal. Også Røde Kors bekrefter at de bruker betalingsterminaler i sitt arbeid.

– Sikker og god måte

Daglig leder i Innsamlingskontrollen, Børre Hagen, skjønner godt at frivillige organisasjoner nå må tenkte nytt.

– Betaling med bankterminal må da være en sikker og god måte å samle inn på, mener han.

Innsamlingskontrollen er en instans som kontrollerer at innsamlingsvirksomhet drives forsvarlig og at pengene går til det formålet som er oppgitt.