NRK Meny
Normal

Stortalent trener med engelsk klubb

Talentspeidere oppdaget 14 år gamle Jørgen Johnsen på fotballeir. Nå trener han i England, hos Premier League-laget Leicester City.

Jørgen Johnsen

Morgendagens landslagskeeper? Talentspeideren i Premier League-leder Leceister ble så imponert over 14 år gamle Jørgen Johansen at han like godt inviterte tenåringen til treningsleir i England.

Foto: Privat

Det unge keepertalentet ble oppdaget av talentspeidere da han deltok på Statoil sin talentleir i sommer. Nå er 14-åringen på plass i England, der han trener på skoleakademiet til fotballklubben Leicester City, som topper engelsk Premier League.

– Jeg skal trene fra mandag til lørdag og spille én kamp, forteller 14-åringen på telefon fra England.

Han innrømmer at Leicester City ikke vanligvis er det laget han holder med.

– Jeg holder med Queens Park Rangers, men jeg hadde takket ja til et hvilket som helst lag i Premier League som ville ha meg, sier Johnsen.

Drømmer om landslaget

Fotballkeeperen er klar på at det ligger svært mange harde treningsøkter bak talentet. Drømmen er en dag å få spille for landslaget, men det er en drøm som ikke kommer gratis, mener 14-åringen.

– Talent handler mye om hvor mye man ønsker noe, og hvor mye man er villig til å legge i egne treninger, sier Johnsen.

Hvorfor keeper?

– Jeg har alltid syns at det har vært morsomt å være den viktigste personen på banen, være den som kan redde laget og styre spillet bakfra, sier Johnsen.

Etter turen til England håper Nøtterøy-gutten å signere for FK Tønsberg.

– Det er et godt lag med gode trenere, også håper jeg jo å bli invitert tilbake til England etter jul. Målet er å jobbe så hardt at jeg kommer inn på landslaget til slutt, sier Johnsen.