NRK Meny
Normal

Fra arkivet: Tønsberg i svart-hvitt

Har du litt tid til overs på en grå sommerdag, kan disse filmene fra NRKs arkiver anbefales.

Velkommen til en historietime i NRK anno 1970. Det finnes mange spennende arkeologiske funn og rike historiske kilder som levendegjør Tønsbergs historie langt tilbake.

I to filmer fra NRKs arkiver, får du se fantastiske levende bilder fra Tønsberg på 70-tallet.

I beskrivelsen av videoen som ligger øverst heter det: «Velkommen til en historietime i NRK anno 1970. Det finnes mange spennende arkeologiske funn og rike historiske kilder som levendegjør Tønsbergs historie langt tilbake.»

I sommervarmen i 1970 myldrer folk rundt i Vestfoldbyen. De elsker Tønsberg og kan ikke tenke seg å bo andre steder, selv om det er boligmangel og ungdommen flytter ut. Det gamle svarthvitt-fjernsynet tar oss med på en byvandring mellom supermoderne havneanlegg og eldgamle historiske monumenter.

I den andre filmen tas du med på byvandring i Tønsberg i 1970: I programbeskrivelsen står det: «I sommervarmen i 1970 myldrer folk rundt i vestfoldbyen. De elsker Tønsberg og kan ikke tenke seg å bo andre steder, selv om det er boligmangel og ungdommen flytter ut. Det gamle svart-hvitt-fjernsynet tar oss med på en byvandring mellom supermoderne havneanlegg og eldgamle historiske monumenter.»