NRK Meny
Normal

Fosset inn i kommunestyret

For første gang er Felleslista Miljøpartiet De Grønne/ Rødt inne i kommunestyret i Hof. Felleslista kapret to representanter i kommunestyret.

Debatt i Hof

Keith Eikenes og Høyre gikk tilbake, mens Maren Njøs Kurdøl og Felleslista Miljøpartiet De Grønne og Rødt gjorde et godt valg. Her møttes de til debatt i valgkampen.

Foto: NRK

Valglogo

På valgvaken på Eidsfoss Kro var alle de politiske partiene i Hof. Felleslista Miljøpartiet De Grønne/ Rødt glede seg over at det blåste en grønn vind over hele landet- og også i Hof.

- Det var veldig god stemning, men vi var vel de gladeste, sier leder Anne Katrine Westbye Skogseth i Miljøpartiet De Grønne i Hof.

Anne Katrine Westbye Skogseth

Anne Katrine Westbye Skogseth og de andre i Felleslista Miljøpartiet De Grønne / Rødt smiler over valgresultatet.

Foto: Privat

Får plasser i kommunestyret

Partiet fikk 9,1 prosent av stemmene. For første gang kommer partiet inn i kommunestyret i Hof og det med to representanter

– Det er kjempegøy at folk vil ha oss inn i kommunestyret. Jeg er veldig takknemlig og glad, sier Westbye Skogseth.

Også ordførerkandidat Maren Njøs Kurdøl for Felleslista Miljøpartiet De Grønne/ Rødt smiler over resultatet.

– Det er vi ekstremt fornøyd med. Det er en drøm og mer enn hva vi håpet på da vi stilte liste, sier ordførerkandidat Maren Njøs Kurdøl for Felleslista Miljøpartiet De Grønne/ Rødt.

Høyre størst

Høyre har styrt Hof de siste årene. Høyre er fortsatt det største partiet, men gikk kraftig tilbake fra forrige kommunevalg. Høyre fikk 37,6 prosent av stemmene og får sju representanter i kommunestyret. Høyre og ordførerkandiatat Keith Eikenes (H) kan styre kommunen fire år til om partiet får med seg Senterpartiet. Da har de til sammen ni av de 17 representantene i kommunestyret.

På vippen

Felleslista Miljøpartiet De Grønne/ Rødt har ikke avklart hvem de vil samarbeide med.

– Det er fint å være i vippeposisjon, for da får vi gjennomslag for vår politikk, sier Maren Njøs Kurdøl.

Senterpartiet gikk i likhet med Høyre også kraftig tilbake i Hof. Partiet fikk 14,1 prosents oppslutning og mister to prepresentanter i kommunestyret.

Ap fram

Valgvinnerne i Hof er foruten Felleslista Miljøpartiet De Grønne/Rødt også Arbeiderpartiet. Arbeiderpartiet fikk 37,1 prosent av stemmene og går fram 15 prosentpoeng fra forrige valg. Ved årets valg fikk Høyre (37,6 prosent) og Arbeiderpartiet (37,1 prosent) omtrent like mange stemmer. Men siden Arbeiderpartiet fikk sju færre stemmer enn Høyre, får Arbeiderpartiet seks representanter og Høyre sju representanter i det nye kommunestyret.

Les også: Frykter Hof vil dø ut

Miljøpartiet gjør det bra i byene