– Det blir spennende å se om flere kjører

Biltrafikken øker vanligvis når bomavgifter forsvinner, ifølge vegvesenet. De måler effekten av at bomringene i Tønsberg er fjernet.

Normal trafikk

Ifølge bilister gikk trafikken som normalt ved Statens park i Tønsberg mandag morgen, etter at bomringen ble tatt ned dagen før.

Foto: Dina Sofie Espeseth / NRK

– Jeg tenkte ikke over at bomringene i Tønsberg ikke var i effekt lenger, sier en bilist ved Statens park.

Mandag morgen spurte NRK bilister ved Statens park i Tønsberg om de valgte bilen fremfor buss siden bomringene ble tatt ned søndag 20. november.

– Nei, jeg kjører til jobb hver dag, svarer nesten alle vi snakket med. Det var heller ikke så mye å si på trafikken på morgentimene.

– Jeg synes trafikken er som den pleier å være, svarer en annen.

Ingen stor forandring

Når bomavgifter forsvinner så pleier biltrafikken vanligvis å øke, forteller avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Tore Kaurin. Men han forventer ikke noen stor forandring i trafikken tross at innkrevingen er stanset.

– Men allikevel blir det spennende å se om det er flere som velger å kjøre bil nå, sier han.

Tore Kaurin

Avdelingsdirektør ved Statens vegvesen Tore Kaurin, forventer ingen stor forandring i trafikken etter at bomringen er fjernet.

Foto: John Andrè Samuelsen / NRK

Han forteller at Statens vegvesen nå skal måle trafikken for å sammenligne før og etter bomavgiften.

– Der vi teller mest er ved Kanalbrua, Kjelle og ved Auli, sier han og legger til at det fortsatt er litt tidlig å si om det har vært noen økning av biltrafikk.

– Vi må la det gå litt tid før vi kan sammenlikne tall fra før bomringen ble tatt ned, sier han.

Les også: Nye runder om bompenger i Tønsberg

Normal pågang

På Vestviken Kollektivtrafikk (VKT) spurte vi noen bussjåfører som hadde kjørt buss på morgenkvisten om det var færre passasjerer.

– Jeg har ikke merket noe enda, sier bussjåfør Kenneth Dahle.

– Det er vel litt tidlig å si, men det virket ikke sånn i dag i hvert fall, sier bussjåfør Tommy Bråthen.

Ifølge VKT så er det også for tidlig å si noe om antall passasjerer på bussene. Så vi får smøre oss med tålmodighet og vente noen uker til før vi får resultater fra Statens vegvesen om det har vært en økning av biltrafikk.