Forventer herjing i første divisjon

Leder for Sandefjord-supporterne Blåhvalane har stor tro på Sandefjords fotballherrer til neste sesong. Supporterne vil være trofaste og hatet mot Møkkadalen vil fortsatt være sterkt.

Blåhvalene, supporterne til Sandefjord fotball, har tro på at fotballherrene vil gjøre det godt i 1. divisjon.

Leif-Tore Markman, leder for Blåhvalane ser frem mot kommende sesong for Sandefjords fotballherrer.

– På noen måter er det blåmandag, men vi har vært forberedt på det som skjedde i går, sier Leif-Tore Markman, leder for Blåhvalane, supporterklubben til Sandefjords fotballherrer.

Søndag ble det avgjort at laget rykker ned fra eliteserien i fotball etter helgens 1–2 tap mot Strømsgodset.

Klubben taper mellom fem og seks millioner kroner i inntekter og muligens spillere på nedrykket, men Sandefjord-trener Lars Bohinen har tidligere opplyst at laget allerede er i gang med planleggingen av neste sesong.

Optimisme

Markman deler optimismen med Bohinen før neste sesong, selv om han frykter at spillere som ikke vil spille i førstedivisjon vil forlate klubben.

– Blåhvalane og den iherdige supporterskaren er trofaste, sier han.

Når det gjelder publikum ellers kan det se ut som om den jevne supporter nå vil komme på færre kamper.

– Sandefjordinger er dessverre medgangssupportere. Interessen vil nok dale noe nå når vi rykker ned én divisjon. Men vi håper på å se de taktene vi så fra laget i 2014-sesongen da de vant veldig mye, noe som gjorde at interessen ble høy, sier han.

Møkkadalen

Hvilke andre lag som kommer til å rykke ned er fortsatt usikkert.

– Jeg kunne tenke meg at Brann forble i første divisjon. Jeg er så lei oppblåste bergensere som sier at de hører hjemme i Tippeligaen, men jeg tror ikke det spiller så stor rolle, sier Markman.

– Men hvem vil du skal rykke ned av Mjøndalen og Start?

– Helt klart Mjøndalen. Vi supportere omtaler dem som Møkkadalen og det er ikke helt uten grunn så de bør ned.

Tror på unggutta

Markman ser for seg at kommende sesong kommer til å bli en god sesong for Sandefjord-laget.

– Jeg forventer at de unge, lokale spillerne som de stadig henter opp flere og flere av vil vise seg fram. Jeg forventer at de kommer til å herje i første divisjon. Vi er kanskje ikke gode nok til å gjøre det bra i Tippeligaen, men vi er i hvert fall gode nok til å gjøre det bra i første divisjon.

– Blir det direkte opprykk?

– Ja, vi satser på det.