Fortsetter sønnens veldedighet

Da sønnen døde, tok foreldrene over ansvaret for hans prosjekt for å hjelpe villhunder i Thailand.

Benjamin Liam Ruud

MENNESKETS BESTE VENN: Benjamin Liam Ruud var svært glad i hunder, og planla å flytte til Thailand, blant annet for å hjelpe villhunder. Dette prosjektet har familien nå tatt over.

Foto: PRIVAT

– Det er så bittert at han ikke fikk gjort det selv. Det er grunnen til at vi fortsetter prosjektet for ham, sier faren til Benjamin, Henrik Ruud.

18 år gamle Benjamin Liam Ruud ble funnet død på kirkegården i Horten natt til 15. mai i år. Foreldrene har tidligere gått ut i sosiale medier for å få svar på hva som skjedde den natten.

Sammen med familien skulle han til Thailand i juli, og hans ønske var å hjelpe villhunder der nede.

Familien har alltid drevet med veldedighet, men det var spesielt hundene Benjamin brant for. Foreldrene tok derfor kontakt med en organisasjon som jobber med hunder, og sammen med datteren Naomi Anina Ruud, dro de ned for å fortsette Benjamins prosjekt.

– Vi var med til dyrlegen da de ble sterilisert og fikk vaksiner, og fant ut at dette var et fint prosjekt, sier moren til Benjamin, Nina Henny Ruud.

Åpnet eget fond

Da Benjamin døde, bestemte familien seg for å starte et eget fond som skulle gå til veldedige formål i Thailand. Dette gjorde de istedenfor å få blomster til begravelsen.

De fikk inn til sammen 34 000 kroner, og delte ut en del av det da de var i Thailand i sommer.

– Vi investerte et par tusen i denne organisasjonen på vegne av Benjamin, sier Nina.

Benjamin sammen med en hund i Thailand

HJALP TIL I THAILAND: Foreldrene har flere bilder av Benjamin sammen med hunder. Her med en hund i Thailand.

Foto: Dina Sofie Espeseth / NRK

Hun legger til at de velger med omhu hvilke prosjekter som får penger, slik at jobben kan fortsette også når Nina og Henrik ikke er der selv.

Skulle bli munk

Foreldrene kjøpte et hus i Thailand i 2014, og har siden det vært der tre til fire ganger i året. Benjamin var alltid med, og hadde et ønske om å hjelpe både dyr og mennesker.

Planen hans var å bli igjen i Thailand for å bli munk, og for å jobbe videre med prosjektene han hadde påbegynt. Han skulle bo i huset, og senere søke seg inn på et universitet i Thailand.

Faren forteller at både han og moren først var litt redde for de ville hundene som holdt til utenfor huset deres i Hua Hin. Nå har de adoptert en hund ved navn Dotty, som de gir penger til hver måned.

Nina Henny og Henrik Ruud

FORTSETTER ARBEIDET: Foreldrene til Benjamin, Henrik og Nina Henny Ruud, drar ofte til Thailand for å hjelpe til i slummen. Nå hjelper de også hundene, slik sønnen ønsket å gjøre.

Foto: Dina Sofie Espeseth / NRK

Familien skal ned igjen til jul, og de har allerede startet en innsamling av blant annet hundemat. Dette kommer de til å fortsette med for å hedre sønnen.

– Det var han som skulle gjøre dette, men han får jo ikke gjort det. Det betyr mye at vi kan fortsette prosjektet for ham, sier moren.