Forsynte 9-åring med hasj

«Gutten ble kvalm, men syntes virkningen var deilig», heter det i dommen. Nå er en 35 år gammel mann dømt til fengsel.

Cannabis-røyking

Den 12. juni i fjor ble det beslaglagt 13 marihuanaplanter hjemme hos mannen. (Illustrasjonsbilde)

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Saken mot Sandefjords-mannen var oppe for Sandefjord tingrett i mai i år. Retten dømte han for å ha gitt den da ni år gamle nabogutten hasj flere ganger i juni 2013.

35-åringen erkjente seg ikke skyldig og gutten har sagt til barnevernet at han fant hasjen på egen hånd – ikke hos tiltalte. Retten trodde imidlertid ikke på dette.

Les også:

Et nært forhold

Under rettssaken i Sandefjord kom det fram at domfelte og den ni år gamle nabogutten hadde et nært forhold og var mye sammen.

9-åringen fortalte moren sin at han hadde røyket hasj sammen med 35-åringen tre ganger. Det skal ha begynt med at han ville prøve det en gang og at han fikk et trekk.

«Han hadde blitt kvalm av hasjen, men syntes virkningen var deilig», står det i dommen fra Sandefjord tingrett.

Snakket mye om hasj

Søsteren hans sa i retten at hun hadde sett broren og domfelte ruset sammen flere ganger. Gutten snakket mye om hasj og fortalte familien sin om det han mente var fordelene ved å bruke hasj. Han har blant annet sagt at det er blitt brukt som medisin i mange år.

En urinprøve 13. juni 2013 viste at 9-åringen hadde fått i seg THC/cannabis og Rivotril.

Retten ser svært alvorlig på saken.

«Dette kan føre til betydelig risiko for senere avhengighet av slike stoffer. Siden det er illegale stoffer, kan det også føre til kontakt med kriminelle miljøer», heter det i dommen.

90 dagers fengsel

Mannen stod tiltalt for flere forhold i tillegg til å ha gitt nabogutten hasj; bruk og oppbevaring av narkotika, brudd på et besøksforbud, samt å ha kjørt en ATV i ruspåvirket tilstand. Han innrømmet kun sistnevnte og hans forsvarer ba om frifinnelse for de andre punktene.

Sandefjord tingrett dømte imidlertid 35-åringen til 90 dagers fengsel, hvorav 60 dager er gjort ubetinget.

Retten la til grunn at det ikke har dreid seg om store mengder hasj, men at det har skjedd ved flere anledninger og på en måte «som gjør at barnet ikke har fått motforestillinger mot bruk av narkotika».

I tillegg til fengsel, må mannen betale en bot på 8 000 kroner samt 1 000 kroner i saksomkostninger. Han er også ilagt en sperrefrist for førerkort på 20 måneder.