Forgrep seg på stedatteren

Stefaren (36) er dømt for overgrep som startet da jenta var 12 år.

En 36 år gammel mann er i Tønsberg tingrett dømt til fengsel i to år og åtte måneder blant annet for å ha forgrepet seg på sin stedatter.

Overgrepene mannen er dømt for skjedde mens jenta var fra omkring 12 til 15 år gammel.

Ville "kose og klemme"

Jenta har forklart at stefaren ville "kose og klemme". Hun har forklart at hun syntes det var litt rart, ifølge dommen.

De seksuelle overgrepene utviklet seg gradvis.

I dommen står det at jenta har forklart at mannen forgrep seg på henne allerede fra hun gikk i tredje eller fjerde klasse. Dette skjedde særlig i forbindelse med at hun skulle legge seg, og at han skulle gi henne "nattakos". Mannen var også opptatt av å kysse jenta, ofte på munnen.

Overgrepene mannen er dømt for startet da hun gikk i sjette klasse. Det skjedde flere ganger og også på offentlige steder, blant annet i båthavnen og på stranden.

Likevel fant de fleste overgrepene sted innenfor husets fire vegger.

Visste ikke om det

Mange av overgrepene skal ha skjedd mens resten av familien, broren og moren, var hjemme.

Likevel la ingen merke til noe av det som skjedde.

Moren har forklart at hun har svært dårlig samvittighet for at hun ikke oppdaget noe av dette. Ifølge dommen syntes hun det var mye kosing mellom datteren og samboeren. Av og til kom hun flere ganger inn på soverommet for å be ham om å slutte.

Slo og sparket

Ifølge retten er 36-åringen også dømt for å ha utøvet vold mot samboeren.

Han skal både ha slått og sparket henne i ryggen.

Naboen, som bodde i etasjen under samboernes leilighet, skal flere ganger ha sluppet henne inn til seg etter de voldelige kranglene. Hun forklarer at også datteren var redd og opprørt.

Må betale 100.000 kroner til jenta

På overgripstidspunktene var jenta allerede sårbar og hun slet på skolen, blant annet ved at hun ble mobbet.

36-åringen var klar over dette, men forgrep seg likevel på stedatteren. Jentas sårbarhet kan være en grunn til at det hele ikke ble lagt merke til, står det i dommen.

Mannen har ikke tilstått noen av handlingene overfor stedatteren. Retten mener at det er alvorlig at hun har måttet leve med frykten for å bli mistrodd i to år.

De finner det også skjerpende at overgrepene skjedde innenfor hjemmets fire vegger og av en person med omsorgsansvar, men vil ikke ilegge kontaktforbud i tre år, slik aktor ønsket.

I tillegg til fengselsstraffen er han dømt til å betale oppreisningserstatning til stedatteren og sin tidligere samboer på henholdsvis 100.000 kroner og 20.000 kroner.