NRK Meny
Normal

Foreløpig stopp i svindelforsøk

Forrige helg advarte Norsk Tipping om at noen prøvde å svindle til seg penger via falske Facebook-profiler. Nå har svindelforsøkene tilsynelatende stoppet opp.

Norsk Tipping

I flere uker utga noen seg for å være direktøren i Norsk Tipping på sosiale medier for å lure til seg penger (illustrasjonsbilde).

Foto: Randi Indrebø / NRK

Én eller flere personer har i flere uker prøvd å svindle til seg penger ved å utgi seg for å være direktøren i Norsk Tipping på sosiale medier. Selskapet advarte mot dette forrige helg.

Trond Laupstad, sikkerhetssjef i Norsk Tipping, sier at de ikke har registrert flere svindelforsøk siden forrige lørdag.

– Denne kvelden ble den siste falske Facebook-profilen slettet, og det er vi veldig glad for. Vi tar slike svindelforsøk kjempealvorlig, og har brukt mye ressurser på å forsøke å stoppe dem, sier han til NRK.no.

Norsk Tipping politianmeldte svindelforsøkene forrige helg.

Minst én ble lurt

Torbjørn Almlid

Offentlige bilder av direktør Torbjørn Almlid ble brukt i alle de falske Facebook-profilene.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Politiet har ikke mulighet til å uttale seg om etterforskningen ettersom det er helg.

Laupstad tror at flere står bak svindelforsøkene. Vedkommende har brukt de falske profilene til å komme i kontakt med uskyldige ofre, og sendt dem meldinger om at de har vunnet premier på inntil 250 000 kroner.

– Men for å innkassere premiene har mottakerne måttet betale gebyrer på 18 000 kroner på det meste. Vi vet dessverre at i hvert fall én person har blitt lurt, sier Laupstad.

I dag er det slik at ingen vinnere i Norsk Tipping skal betale avgifter for å motta berettiget premie. Direktør Torbjørn Almlid sier at han har opplevd svindelforsøkene som svært ubehagelige.

– Det er trist at Facebook blir brukt på denne måten, og veldig dumt at selskapet har blitt koblet inn. Det er en snedig og ganske stygg kobling som er gjort, som har vært lett å bite på, sier han.

Hovedsete på Østlandet

Ifølge Laupstad har personene som står bak svindelforsøkene operert på Østlandet, hovedsakelig i Rogaland og Østfold.

– Vi har jobbet hardt for å informere kundene våre om dette, sier Laupstad, og legger til at denne formen for svindel er ny for Norsk Tipping.

Almlid fikk første beskjed om svindelforsøkene for tre uker siden.

-Men det kan hende de startet enda tidligere, sier han.