NRK Meny
Normal

Tap for Sandefjord i siste eliteseriekamp

Stillinga sto 1–1 mellom Sandefjord Fotball og Sarpsborg 08 helt frem kampens siste minutter. Tre minutter på overtid skåret Sarpsborg på straffe og avgjorde kampen.

Steffen Ernemann

Sarpsborg 08-spiller Steffen Ernemann satte inn det avgjørende straffesparket i søndagens kamp mot Sandefjord.

Foto: NESVOLD, JON OLAV / NTB SCANPIX

Det var klart allerede før kveldens kamp at Sandefjord ville rykke ned fra eliteserien. Neste år kommer Vestfold-laget til å spille i 1. divisjon.

Det ble en åpen fotballkamp i Sarpsborg. Hjemmelaget åpnet best, og burde også tatt ledelsen tidlig. Utover i omgangen spilte Sandefjord seg inn i kampen, og det var nesten merkelig at lagene gikk målløse i garderoben ved pause.

Sandefjord utliknet raskt

I kampens 57. minutt skåret Sarpsborgs Onyekachi "Kachi" Ugwuadu, og sendte hjemmelaget opp i ledelsen. Bare seks minutter senere utlignet Sandefjord-spiller Kjell Rune Sellin.

Sandefjord var nær ved å sette inn 2–1 helt på tampen av andre omgang, men en kanonredning av Lasse Heinze sørget for at stillinga forble 1–1.

Straffemål avgjorde

I slutten av siste omgang la Sandefjord-spiller Jakob Busk Kachi i

Sandefjord-supportere 08.11.15

Disse Sandefjord-supporterne gledet seg til å se Sandefjord spille sin siste kamp i årets eliteserie, men resultatet ble ikke som de håpet på. F.v.: Åsmund Hofsøy Tolsrød, Joakim Brynhildsvoll Thomas Vestly og Larry 'Bigsmoke' Samuda.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

bakken, og fikk dermed gult kort.

Sarpsborgs påfølgende straffe avgjorde kampen, og det var Steffen Ernemann som fikk æren av å sette inn dette målet.

Seieren gjør at Sarpsborg avslutter sesongen på 11. plass. En sesong som avsluttes med cupfinale mot Rosenborg på Ullevaal.

Sandefjord må altså ta den tunge veien ned i 1. divisjon etter bare én sesong i eliteserien. Med seg får de Mjøndalen, som også måtte nøye seg med n sesong i det øverste selskap.

Laster innhold, vennligst vent..