Vil flytte skole for å bedre elevenes kosthold

Søtsaker lokker elevene på Revetal ungdomsskole til butikken i friminuttene. Et godt argument for å flytte skolen til skogs og vekk fra Revetal sentrum mener kommunen.

Revetal ungdomsskole

Revetal ungdomsskole er fra 1968 trenger en skikkelig oppgradering. Alternativet kommunen vurderer går på å bygge ny skole på Røråstoppen.

Foto: Camilla Bolling Muir

Dette kommer frem rapporten "Framtidas Re-skole" som nylig ble lagt fram, med høringsfrist i juni. Revetal ungdomsskole er i så dårlig forfatning at kommunen enten må pusse opp skolebygget fra 1968 eller så må det bygges en ny skole.

I den forbindelse vurderes nå en tomt på Røråstoppen. Tomten frister både fordi den ligger i naturskjønne omgivelser, men også fordi skolens nye plassering vil gjøre det mer tungvint for søtsugne elever å dra på butikkene i sentrum.

Les også:

Måtte ha noe godt

– Jeg hadde så lyst på et wienerbrød da jeg satt i timen, så nå måtte jeg bare ta en tur på butikken, sier Lars Herseth.

Lars Herseth

Lars Herseth i 10 c måtte bare ha seg et wienerbrød i friminuttet.

Foto: Camilla Bolling Muir

Tiendeklassingen er blant dem som nyter godt av å gå på en ungdomsskole rett ved siden av et stadig voksende bysentrum i Revetal.

Kanskje nyter han litt for godt og søtt, for i en nylig fremlagt rapport foreslås skolen altså flyttet ut i skauen, til Rørostoppen, for å gi barna bedre naturtilgang, men også for å fjerne ungdommen lenger vekk fra fristelser og usunn mat.

Vurderer flytting

Kommunalsjef Unni Bu er ikke i tvil, det blir sunnere kosthold blant ungdommen om maten kun kjøpes i kantina.

– Vi ser at elevene plukker med seg mye søtsaker butikken, sier Unni Bu og legger til at ungdomsskolens nye rektor Mona Larsen rett og slett ble rystet da hun observerte elevenes kjøpevaner.

Nei til flytting

Rapporten om Framtidas Reskole har høringsfrist 20. juni, og en som gjerne sier sin mening er rektor ved Revetal ungdomsskole gjennom en årrekke, John Pedersen, nå pensjonist.

John Pedersen

Rektor John Pedersen mener det er viktig at elevene ikke blir overvåket til enhver tid.

Foto: Camilla Bolling Muir

– Det er viktig for elevene at de får en liten pause fra de voksnes overvåking, det er en del av ungdommenes trang til frihet. Det er fint at de bruker butikkene og skaper et yrende liv i sentrum, at de har et sunt kosthold er vel til syvende og sist foreldrenes ansvar, sier Pedersen.

Den tidligere rektoren går med det for renovering av skolen, og han avkrefter at det skyldes gamle gode følelser for skolen og egen arbeidsplass gjennom mange år.

– Jeg unner alle en ny fin skole, men jeg tror ikke at kommunen har råd til det. Jeg tror det er uklokt å se bort ifra de kvalitetene som den eksisterende skolen har. Den skolen har betydd mye for Revetal sentrum, et sentrum som hadde sett helt annerledes ut om det ikke hadde vært for den skolen.