NRK Meny
Normal

Flytter åtte politibetjenter til Tønsberg

– Det skjer mer i Tønsberg, sier politimester Rune Bård Hansen.

Politimester Rune B. Hansen
Foto: Hans Christian Eide / NRK

I begynnelsen av november flyttes åtte politibetjenter fra stasjonene i Larvik, Sandefjord og Horten til Tønsberg.

Politimester Rune Bård Hansen sier de har sett på antall straffesaker på hver enkelt politistasjon, antall meldinger til operasjonssentralen og befolkningsmengden som sogner til de forskjellige stasjonene. Og tallenes tale var klar.

– Tønsberg har vært betydelig underbemannet i forhold til de andre stasjonene, sier Hansen.

Les også:

Flere personer der det skjer mest

Oversikten over hvor straffesakene skjer, viser at 3700 saker sogner til Sandefjord, 3200 til Larvik, mens for Tønsberg sin del er antallet straffesaker nesten 6000.

– Av en eller annen grunn skjer det mer i Tønsberg, spesielt om sommeren, men også ellers, sier Hansen.

Han forklarer endringen som et ledd i å omplassere ordensstyrken slik at det blir flere personer der det meste av kriminaliteten og andre oppdrag faktisk skjer.

Minstebemanning

Politimesteren er heller ikke redd endringen skal gi dårligere beredskap i de andre stasjonsområdene fordi utrykningstiden fra nord til sør i fylket er ca. 25 minutter.

– Men er det tilfredstillende å ha èn patrulje for å dekke for eksempel Sandefjord og Larvik, med over 80000 mennesker?

– Jada, det er snakk om en minimumsbemanning her. Vanligvis har vi jo mange flere biler ute, så mange som sju-åtte biler. Her er det snakk at vi aldri skal være mindre enn dette, sier Hansen som gjerne skulle hatt flere betjenter til rådighet.

Allerede i begynnelsen av november kommer endringen. For øyeblikket drøftes beslutningen med fagforeningen, Politiets Fellesforbund. Men det er ikke beslutningen som drøftes, det er gjennomføringen av den.

– Vi må rett og slett bli enige om hvordan vaktlistene skal se ut, og det er en mengde ting å ta hensyn til. Men i november gjennomføres flyttingen.

Hansen forteller at den nye ordningen skal evalueres fortløpende. Dersom tilbakemeldingene går i negativ retning og statistikken viser at det ikke fungerer som ønsket, så er ingenting hugget i stein.

– Jeg har ikke noen personlig prestisje i dette. Fungerer det ikke, så får vi endre tilbake, avslutter Hansen.