NRK Meny
Normal

Flere vitner har meldt seg

Nye vitneopplysninger kan føre politiet nærmere en oppklaring rundt bevegelsene til den avdøde 17-åringen, som ble funnet i et KLM-fly fra Torp i forrige uke.

Torp.

Det aktuelle flyet landet på Torp klokken 22.55 onsdag kveld og fløy mot Amsterdam klokken 06.15 torsdag.

Foto: Sandefjord lufthavn Torp

Den 17 år gamle gutten fra Larvik kom seg inn på flyplassen og inn i hjulbrønnen på KLMs morgenflyvning fra Torp til Amsterdam torsdag.

Politiet i Sandefjord fortsetter i dag arbeidet med å finne ut hvordan han klarte dette.

De har tatt beslag i videoopptak fra Torp og går nå gjennom dette for å finne ut hvor 17-åringen befant seg fra han ble meldt savnet onsdag, til han ble funnet død torsdag formiddag.

Etterforskningsleder Merete Torp Nilsen sier videobildene viser en person rundt KLM-flyet den aktuelle natta.

– Vi ønsker å se om det er mulig å finne ut hvor på området han har kommet seg inn. Da blir det å gå gjennom det materialet vi har tatt beslag ifra Torp, sier hun til NRK.no.

I tillegg til videobildene, blir vitneobservasjoner sentrale for å finne ut av 17-åringens bevegelser.

– I forrige uke snakket vi med to vitner, hvor i alle fall en av dem kan ha sett avdøde onsdag kveld. Så har vi fått inn et tips til som vi skal følge opp i løpet av dagen, sier Nilsen til NRK.no tirsdag formiddag.

Har ikke avhørt ansatte

Politiet har ikke avhørt noen av de ansatte ved flyplassen i Sandefjord. Foreløpig er det Luftfartstilsynet som snakker med dem.

– Så lenge det ikke kommer frem at noen har observert vedkommende, så har ikke det vært relevant for oss å snakke med noen der. Men det kan være at det kommer etter hvert, sier Nilsen. Hun tror politiet kan ha flere svar i saken i løpet av dagen.

Ifølge kommunikasjonsdirektør i Luftfartstilsynet, Marit Kvarum, regner de med å ha en klart bilde av hva som har skjedd innen fredag denne uken.

Oksygenmangel

Politiet i Nederland antar at 17-åringen døde som følge av oksygenmangel, og at det trolig ikke ligger noe kriminelt bak.

Nilsen vet foreløpig ikke resultatet av obduksjonen, men hun tror nederlandsk politi vil komme med opplysninger om dette i løpet av kort tid.

Les også: