NRK Meny
Normal

Flere utsatt for svindlere

Politiet advarer eldre personer om å la seg lure av to menn som utgir seg for å være TV-montører. På kort tid har de klart å svindle til seg flere tusen kroner.

Bankkort

Kortsvindlere har beveget seg gjennom flere fylker denne uka. Nå har de kommet til Vestfold. (illustrasjonsbilde)

Foto: Kim Jansson

Falske TV-montører har forsøkt å bedra minst tre eldre kvinner i Vestfold onsdag. Dagen før herjet svindlere i Telemark på lignende vis.

Les også:

Det siste tilfellet i nabofylket ble meldt inn rundt klokken 20 i kveld.

To menn ringte da til en 93 år gammel kvinne i Tønsberg sentrum og opplyste at de skulle undersøke TV-en hennes. Etter cirka ti minutter kom de til boligen hennes, så på TV-apparatet og krevde at hun betalte med bankkort, noe hun ikke hadde. De forlangte 500 kroner av kvinnen.

Så langt ser det ut som de ikke har fått med seg noe herfra.

Tusener tappet fra bankkonto

Fra før av har en annen eldre kvinne blitt bedratt for tusenvis av kroner i Sandefjord tidligere på dagen. Der var fremgangsmåten lik som for 93-åringen i nabobyen.

Les også:

– De to snakket gebrokkent norsk, opplyste politiet etter kortsvindelen.

Kort tid etter hendelsen i Sandefjord kom beskjeden fra en annen eldre dame om det samme i Tønsberg. Rundt klokken 14.30 ble også hun oppsøkt i sitt hjem av to personer som utga seg som TV-montører.

– Disse to har lurt til seg bankkortet hennes, meldte Vestfold politidistrikt etter hendelsen.

Ber folk om å være på vakt

Politiet i Vestfold har nå et spesielt fokus rettet mot bedragerivirksomheten. De ber alle i distriktet om å være oppmerksom på svindlerne.

– Men spesielt folk i denne aldersgruppen bør være ekstra på vakt, sier operasjonsleder Tormod Kristiansen til NRK.no onsdag ettermiddag.