NRK Meny
Normal

Flere drukningsulykker hittil i år enn i fjor

26 personer har druknet i Norge i løpet av årets første fire måneder. 23 er menn og tre er kvinner. To av ofrene er fra Vestfold.

Drukningsulykke Vestfossen

Arkivfoto.

Foto: Ole Christian Nordby

I fjor på samme tid hadde 21 personer mistet livet ved drukning. Det var en dårlig start på et år da hele 119 personer druknet. Drukningsstatistikken for årets fire først måneder er derfor urovekkende, skriver Helseinfo.

Nordland og Hordaland topper statistikken med fire drukningsulykker, mens Rogaland og Vest-Agder har tre og Østfold, Vestfold og Møre og Romsdal har hatt to drukningsulykker hver.

– Det er viktig å bruke redningsvest hele tiden mens man er på havet, sier seniorrådgiver Ivar Christiansen i Norsk Folkehjelp.

Men det er ikke bare folk som ferdes i båt som kan bli offer, for Norsk Folkehjelps statistikk viser at de fleste ulykkene skjer ved fall fra land.

– I månedene framover kommer tusenvis av fritidsbåter på vannet. Et godt råd er å innføre gode vaner fra starten av sesongen. Husk godt skotøy i tillegg til flytevesten og ikke kombiner alkohol og båtkjøring, avslutter Christiansen.

Norsk Folkehjelps drukningsstatistikk finner du her.
Statistikken gir blant annet fylkesoversikter og fordeling i aldersgrupper.