Fire nye uker i varetekt

47-åringen som er siktet for forsøk på forsettlig drap på ei kvinne i Larvik i april i år, er varetektsfengslet i fire nye uker.

Krimteknikere som står på leilighetens veranda.

BRØT SEG INN: En 47 år gammel mann fra Larvik ble i dag varetektsfengslet for fire nye uker. Krimteknikere fra Kripos undersøkte åstedet i Larvik, men politiet i Larvik har fortsatt ikke fått svar på analysene. Politiinspektør Magnar Pedersen tror de vil foreligge i løpet av de fire ukene.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

47-åringen fra Larvik samtykket til fengslingen, men har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet. Det opplyser hans forsvarer Truls Eirik Waale.

– Han erkjenner de faktiske forhold, men har ikke tatt stilling til siktelsen om forsøk på forsettlig drap. Han vil vente med til politiet er ferdig med sin etterforskning, sier Waale til NRK.

Venter på Kripos

Magnar Pedersen.

ETTERFORSKNING: Politiinspektør Magnar Pedersen tror politiet vil bli ferdig med etterforskningen i løpet av de neste fire ukene.

Foto: Per Foss / NRK

Politiinspektør Magnar Pedersen sier politiet ønsker å holde mannen fengslet av hensyn til bevisene.

– Vi er ikke ferdig med å avhøre den fornærmede kvinnen, sier han.

Politiet i Larvik venter også på svar på analysene Kripos gjorde på åstedet. De vil forhåpentligvis være klare i løpet av de neste fire ukene, opplyser Pedersen.

Livstruende skadd

47-åringen skal ha brutt seg inn i kvinnens bolig i begynnelsen av april i år. Der skal han ha slått kvinnen og stukket henne i hodet med en kniv. Kvinnen ble operert ved Sykehuset Vestfold og deretter sendt videre til Oslo universitetssykehus Ullevål.

Mannen er siktet for forsøk på forsettlig drap. Ifølge mannens forsvarer, advokat Truls Eirik Waale, erkjenner 47-åringen de faktiske forhold.

Politiet bekrefter at de to kjenner hverandre og skal tidligere ha vært kjærester. Hva slags relasjon de har nå, er uklart for politiet. Politioverbetjent Knut Vidar Vittersø har tidligere bekreftet overfor NRK at politiet kjenner til begge personene fra tidligere, men at det ikke er fra narkotikamiljøet.