Normal

Fire nye cannabisplantasjer avslørt

Om lag 2000 store og små cannabisplanter ble beslaglagt på fire plantasjer i Vestfold.

Cannabisplantasje
Foto: Politiet

Plantene ble funnet etter en koordinert og nøye planlagt aksjon mot flere adresser i og rundt Tønsberg og Horten tirsdag.

LES: - Må ta narkogjengene nå

LES OGSÅ: Avdekket ny ulovlig plantasje

Cannabisplantasje
Foto: Politiet

- Ti personer av vietnamesisk bakgrunn er pågrepet og siktet, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold ved Vestfold politidistrikt. Flere av de pågrepne vil bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag 27. februar, siktet for brudd på narkotikaloven.

Ransakingen og pågripelsene foregikk uten noen form for dramatikk. Ved den største plantasjen ble det beslaglagt mer enn 700 planter.

Cannabisplantasje
Foto: Politiet

- Etter all medieoppmerksomheten som har vært rundt de aksjoner politiet har gjennomført på Østlandet den siste tiden, er vi overrasket over at det fortsatt er miljøer som opprettholder narkotikadyrkingen, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold.

Bryr seg ikke

- Dette illustrerer hvor kyniske bakmennene i narkotikavirksomheten er. Etter at opp mot 30 plantasjer er avdekket på Østlandet den siste tiden, burde det ikke komme overraskende på dette miljøet at politiet aksjonerer. Men bakmennene bryr seg tydeligvis ikke om risikoen ved å fortsette disse plantasjene, så lenge det er store penger å tjene på å dyrke cannabisplanter, sier Sakrisvold.

Vestfold politidistrikt har tidligere i år avdekket en plantasje i Horten. I en av boligene som ble ransaket onsdag, var det nylig foretatt innhøsting, og det ble beslaglagt flere sekker med marihuana.

Den nøye planlagte aksjonen ble gjennomført i tett samarbeid med Kripos og etter beslutning fra Tønsberg Tingrett. – Det er for tidlig å si noe om det er noen forbindelse mellom dette beslaget og tidligere beslag som er foretatt, sier politiinspektør Sakrisvold.