NRK Meny
Normal

Fire kilometer åpner før planlagt

Statens vegvesen kunne starte uka med en liten gladmelding til bilistene.

E18 Bommestad.

FIRE KILOMETER: Det er strekningen på fire kilometer sørover fra Bommestad, via den nye Larvikstunnelen, som Vegvesenet nå tar sikte på å åpne et halvt år før planlagt.

Foto: Knut Vedeld Hovde/Statens vegvesen.

I en pressemelding mandag skriver vegvesenet at E18 Bommestad-Sky delåpner et halvt år før planlagt.

Det er strekningen fra Bommestad til Farriseidet som åpner før tiden.

Har jobbet på natta

Det er flere årsaker til dette. Blant annet har Skanskas arbeider i Larvikstunnelen gått raskere enn antatt fordi de har møtt på bedre fjell enn forventet.

I tillegg har de utvidet arbeidstiden i tunnelen om natten, dermed har også sprengningsarbeidet gått raskere enn planlagt.

– Tryggere for bilistene

Statens vegvesen og Skanska, mener strekningen kan åpne 30. juni 2017.

Prosjektlederen for E18 Bommestad-Sky, Jørn Rinde, mener dette vil bety flere ting for bilistene. Blant annet at det da blir tryggere løsninger i Bommestad-området, som nå er anleggsområde.

Jørn Rinde.

PRIS: Selv om arbeidet med den aktuelle strekningen har tatt kortere tid enn forventet, blir ikke prislappen lavere, opplyser Jørn Rinde i Statens vegvesen.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Kapasitetsmessig vil det ikke bli en så stor forskjell før vi får veien helt ferdig, legger han til.

Ny tunnel

Strekningen som åpner sommeren 2017, er rundt fire kilometer lang. 2,8 kilometer av dette er den nye Larvikstunnelen.

– Siden eksisterende E18 videre sørover fra Farriseidet kun har ett felt, velger vi av trafikksikkerhetshensyn å snevre inn til ett felt før tunnelens sørgående løp. I nordgående løp, derimot, kan vi bruke begge felt. I tillegg til bedre trafikkavvikling, vil delåpningen være positiv for flere boligområder i Larvik som blir kvitt dagens E18-trafikk på et tidligere tidspunkt, sier Rinde.

Arbeidet med resten av strekningen Bommestad-Sky ser, ifølge prosjektlederen, ut til å gå som planlagt. Planen har hele tiden vært at den nye brua over Farriseidet, som Rinde opplyser er kritisk for fremdriften i prosjektet, skal stå ferdig i slutten av 2017, og der er det foreløpig ingen endringer.