Nå er han ordfører

HORTEN (NRK): Klokken 08.00 fredag morgen gikk Finn-Øyvind Langfjell fra å være påtroppende ordfører, til å være Hortens nye ordfører.

Finn-Øyvind Langfjell, ordfører i Horten.

STOLT: – Jeg er stolt over å få lov til å bære ordførerkjedet på vegne av Hortens innbyggere, sier Finn-Øyvind Langfjell.

Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK

Børre Jacobsen ble i fjor innvilget fritak fra ordførervervet, og kommunestyret valgte Finn-Øyvind Langfjell som ny ordfører i Horten kommune.

Langfjell har vært gruppeleder for Høyre siden 2012.

– Jeg er veldig klar for den nye oppgaven, sier han.

Vil lokke til seg skattebetalere

Langfjell skryter av kommunen han nå er ordfører i. Han trekker spesielt frem beliggenheten.

– Vi har en veldig velfungerende kommune, på alle måter. Det er også få andre som kan skilte med at uansett hvor i kommunen du bor, så er du ikke mer enn 15 minutter unna en skog eller strand. Vi har en helt unik beliggenhet. I tillegg har vi et vanvittig spennende næringsliv som blomstrer innenfor mange felt.

Likevel er det en ting som bekymrer den nye ordføreren.

– Vi må jobbe aktivt med skatteinngangen vår. Det er den bekymringen jeg ser. Et av de viktige grepene er å tilrettelegge for gode boområder. Blant annet utvikler vi et kjempespennende boområde på indre havn, hvor vi er sikre på at vi får mange nye skattebetalere.

– Pågående, nøye og ryddig

Det var tidligere ordfører Børre Jacobsen som overrakte ordførerkjedet til Langfjell fredag morgen. Han hadde et råd til den nye ordføreren.

– Jeg har oppfordret han til å være pågående, nøye og ryddig i alle gjøremål, sier Jacobsen som føler seg sikker på at Langfjell kommer til å bli en god ordfører.

Finn-Øyvind Langfjell tok over som ordfører i Horten kommune fredag 27. mars. Se det her.

SE VIDEO: Børre Jacobsen gir ordførerkjedet videre til Finn-Øyvind Langfjell