NRK Meny
Normal

Fin helg i vente

Det fine været på Østlandet fortsetter, i hvert fall over helgen, skal vi tro meteorologene.

Sol

STRÅLENDE SOL: I år hadde det lønnet seg med sen sommerferie. Temperaturene skal holde seg på opp mot 25 grader resten av uka.

Foto: Ruth Bøe Wangen

I år kom sommerværet til skolestart, og ferien var over. Men denne uken er det i alle fall mulig å nyte varme ettermiddager og kvelder. Finværet som kom mandag, ser nemlig ut til å vare til over helgen.

Mandag kveld kan det imidlertid snu.

Usikker mandag

– Vi er veldig usikre på om et lavtrykk som kommer mandag kveld, vil komme over Østlandet eller ikke. På kvelden mandag kan det komme mye nedbør og bli lavere temperaturer, men finværet kan også fortsette, sier statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt Marit Helene Jensen og fortsetter:

Marit Jensen, statsmeteorolog

MELDER OM SOL: Ifølge Marit Helene Jensen kan østlendingene nyte solen hele uka. (arkivbilde)

Foto: Bård Gudim / Meteorologisk institutt

– Det kommer an på om høytrykket er sterkt nok til å holde igjen for dette lavtrykket. Men frem til og med første del av mandagen i alle fall, vil det fortsatt være temperaturer opp mot 25 grader og for det meste sol.

Det samme gjelder resten av neste uke. Klarer lavtrykket, som kommer mandag kveld, å bryte ned høytrykket, blir været liknende det vi har hatt ellers i sommer – bygevær og ikke så varmt. Viser imidlertid høytrykket seg å være sterkt nok, blir været som det har vært denne uken.

Utover høsten ...

Foreløpig er det usikkert hva slags høst vi kan vente oss her på Østlandet, men nettene blir jo lengre, og dagene kjøligere.

– Og når solen kommer frem, vil den bruke lengre tid på å komme opp i gode, sommerlige temperaturer. Trolig blir det ikke like varmt i september og oktober, men man kan få fine perioder da også. Det vet vi ikke ennå, sier Jensen.