NRK Meny
Normal

Fikk panseret rett i frontruta på E18

– Det kunne i verste fall endt med en virkelig stor ulykke og dødsfall.

Eirik Olaussen

Holmestrand-mannen Eirik Olaussen fikk seg en real støkk da bilpanseret hans smalt opp i frontruta på E18. Han mener det bare er flaks at han kom fra uhellet uten skrammer.

Foto: Mathilde Torsøe/NRK

Bilpanseret til Holmestrand-mannen Eirik Olaussen slo plutselig rett opp i frontruta mens han kjørte i 110 kilometer i timen på E18.

Han tror årsaken er at han glemte å sjekke at panseret var ordentlig igjen etter at han hadde fylt på spylervæske.

– Dette kunne ført til en virkelig stor ulykke med mange involverte biler. Drar man det veldig langt, kunne det ført til dødsfall, sier Olaussen til NRK.no.

Trafikkuhellet skjedde mandag morgen, like etter Holmestrand på E18. Olaussen var på vei til jobb på Granly psykiatriske sykehus på Sem.

Ble kjørende i blinde

– Jeg hadde kommet opp i høy fart på E18, og var mest opptatt av om det var glatt. Av den grunn holdt jeg heldigvis litt ekstra god avstand til bilen foran. Helt uten forvarsel vrengte plutselig bilpanseret seg og traff midt i frontruta, forteller han.

E18

Trafikkuhellet skjedde på E18 ikke så lenge etter Holmestrand. Dette bildet er tatt ikke så langt unna Granli psykiatriske sykehus.

Foto: Mathilde Torsøe/NRK

Dette gjorde at Olaussen ble kjørende i blinde. Fordi det var morgenrush var det mye trafikk på veien.

– Heldigvis fikk jeg raskt bremset ned og svingt inn til siden på veiskulderen, og satt på varselblink. Jeg kjørte i høyre fil. Hadde jeg ligget i venstre, hadde jeg måttet krysse veien for å stoppe opp, og det kunne nok gått langt dårligere, sier han.

Olaussen ble svært overrasket og sjokkert da han fikk panseret i frontruta.

Jeg ble naturlig nok litt skjelven og urolig. Det var ikke helt enkelt å gå på jobb etterpå, men jeg tror ikke det påvirket meg nevneverdig i løpet av arbeidsdagen.

Panseret og frontruta ble ødelagt. Bilen måtte taues vekk, og Olaussen mener det bare er flaks at han kom fra det uten skrammer.

Høysesong for spyler- og frostvæske

Nå er det høysesong for å fylle på spyler- og frostvæske.

Jeg vil minne folk på å sjekke at panseret sitter ordentlig godt igjen etter at de har fylt på med dette, sier Olaussen.

Det oppfordrer også bilberger Geir Ramberg hos Falck til. Han sier at det er sjelden bilpansere spretter opp under fart.

Men noen kollegaer av meg har opplevd å måtte berge noen på grunn av dette. De fleste pansere har to hakk, ett bak førersetet inne i bilen, og ett manuelt foran ved panseret. Pass på at du ikke får åpnet panseret en centimeter en gang etter at du har lukket det, sier han, og legger til:

– Det holder ikke å bare lukke panseret, prøv å åpne det igjen etterpå. Trafikkuhellet kunne ført til en katastrofe på E18.

Tenkt på det i ettertid

Hendelsen har kverna en del rundt i Olaussens tanker etter at det skjedde.

Jeg merket helt klart at det var ekkelt å kjøre til jobb tirsdag morgen. Jeg kjørte til samme tid som dagen før, og måtte puste en ekstra gang da jeg kjørte fordi stedet uhellet skjedde, sier han.