– Mannen hadde egen PC i fengselscella

Mannen som er siktet for å ha voldtatt en 15 år gammel jente samme dag som han startet hjemmesoning, hadde tilgang til pc i fengselet.

Berg fengsel

Mannen fra Ålesund er tidlilgere dømt til fengsel i ni år for overgrep mot 13 jenter. han sonet dommen i Berg fengsel.

Foto: NRK

32-åringen som er dømt for overgrep mot 13 jenter på vestlandet, skal ha fått kontakt med Vestfold-jenta gjennom internett. Det skriver Tønsbergs Blad.

Mannen hadde, ifølge avisa, egen PC i fengselscella, og trengte bare et SIM-kort for å koble seg på nettet.

– Vi kan ikke utelukke at han har kommet seg på internett fra PC-en her i fengselet. Teknikken har gjort det veldig enkelt å koble seg opp mot internett i smug, kanskje ved hjelp av et lite SIM-kort. Det skal vi prøve å få stoppet med flere kontroller, sier fengselsleder Ole Kristoffer Borhaug ved Søndre Vestfold fengsel avdeling Berg, til avisa.

– Har han koblet seg på nettet i fengselet, har han brutt våre regler, fortsetter han.

Skjerper kontrollrutinene

Nå skjerper ledelsen ved Berg fengsel i Tønsberg kontrollrutinene når det gjelder de innsattes bruk av data.

– Kontrollrutinene rundt PC-er og bruk av dem skal bli bedre. Det er også blitt ansatt en person som skal reise rundt i fengslene og gjøre tilfeldige kontroller av PC-er og maskinvare blant annet hos oss, sier Borhaug.

32-åringen har ikke erkjent straffskyld for forholdet han er siktet for. Han har også, ifølge Tønsbergs Blad, benektet at det har vært kontakt mellom ham og den 15 år gamle jenta.