Faren: – Ikke rom for feiltrinn denne gangen

Kristin Juel Johannessens far har selv brukt de siste 16 årene på å etterforske drapet på datteren i 1999.

Roar Juel Johannessen tror politiet har pågrepet riktig person for drapet på datteren i 1999.

SE VIDEO: Roar Juel Johannessen fikk beskjed om pågripelsen onsdag kveld. Han tror politiet har pågrepet rett person for drapet på datteren.

Roar Juel Johannessen, faren til 12 år gamle Kristin som ble funnet drept i august 1999, har selv etterforsket drapssaken i mange år. Og da politiet ringte ham onsdag kveld, satt han med dokumentene i saken foran seg.

Politiet opplyste at en person var pågrepet for det snart 16 år gamle drapet.

– Hvis dette er tilfellet, så slipper jeg å åpne disse permene igjen, sier han og sikter til saksdokumentene har foran seg under intervjuet med NRK.

– Det kan bli veldig tomt, en sitter og jobber med dette hele tiden, og plutselig slipper du det. Det blir en ny hverdag det også, men det tror jeg vi skal klare å takle. Da kan vi komme til det som er saken i seg selv for oss, og det er savnet av Kristin.

Kristin Juel Johannessen

Kristin Juel Johannessen ble funnet drept i august 1999, 12 år gammel.

Foto: PRIVAT / NTB scanpix

To frifunnet

Kristin Juel Johannessen fra Østre Hedrum utenfor Larvik ble funnet drept 5. august 1999. Den 12 år gamle jenta syklet til en venninne for å bade, men dukket ikke opp og ble funnet drept i et skogholt samme kveld. Obduksjonsrapporten viste at hun ble kvalt.

Det har vært to siktede i saken. En mann i 50-årene ble først siktet og senere tiltalt for drapet. Han ble deretter frifunnet og tilkjent 700 000 kroner i erstatning.

Den andre siktede, en mann i 20-årene, ble siktet og tiltalt for drapet. Han ble i første rettssak dømt til 12 års ubetinget fengsel på bakgrunn av håranalyser. Dommen ble anket, og han ble frifunnet før ankesaken kom opp og tilkjent 500 000 kroner i erstatning.

– Jeg sa de (politiet journ.anm.) måtte være sikre på at de hadde rett person denne gangen. For to menn har blitt tatt og frikjent. Da er det ikke rom for feiltrinn denne gangen. De svarte at de var sikre på at de visste hva de gjorde, forteller faren.

– Tom i hodet, tung i kroppen

Selv vet han hvem som nå er pågrepet, men han ønsker ikke å si noe om det. Spørsmålet han sitter igjen med, er hvorfor datteren hans ble drept.

– Jeg er tom i hodet, tung i kroppen og litt skjelven på om dette egentlig er reelt. Jeg skjønner at det er faktiske ting, men i går kveld lurte jeg på om det var virkelig, sier faren.

– Jeg tenkte med meg selv at dette var bare tull, det er ikke mulig, sier han.

– Rolig

Senere torsdag ettermiddag opplyser politiet at det er en 38 år gammel mann fra Larvik som nå er pågrepet for drapet i 1999. Dette er mannen som er tidligere domfelt for drapet, men som ble frikjent før anken kom opp i lagmannsretten.

– Mannen er siktet for forsettlig drap, sa politimester Christine Fossen.

Han ble pågrepet onsdag kveld.

Den siktedes forsvarer sa til NRK tidligere torsdag ettermiddag at hans klient ikke har fått vite hva som er bakgrunnen for pågripelsen.

– Han er avslappet i forhold til at han er pågrepet igjen, og tar dette bemerkelsesverdig rolig, sier Søren Øyvind Hellenes til NRK i 12-tiden.