NRK Meny
Normal

Får utsatt oppgraderingen med ett år

Styret Sandefjord lufthavn har fått godkjennelse til å vente med å bruke 220 millioner kroner på oppgraderingen av rullebanen på Torp.

Sandefjord lufthavn Torp

SATT PÅ VENT: Oppgraderingen av rullebanen på Sandefjord lufthavn Torp har en prislapp på rundt 220 millioner kroner. Nå utsettes oppgraderingen med ett år.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Det ble klart under en generalforsamling i styret for Sandefjord lufthavn som ble holdt før helgen.

Årsaken er blant annet uklarhetene om nivået på innflyvningsavgiftene, samt flypassasjeravgiften.

– Må gjennomføre tiltak

Styret har vært i kontakt med Luftfartsverket for å utsette gjennomføringen av oppgraderingen av rullebanen med ett år.

– Dette ble godkjent mot at vi utfører noen ekstra tiltak. Blant annet må vi ha hyppigere tilsyn med rullebanen og endre noe på lyssetting og armaturer. Enkelte steder må rullebanen justeres noe, forteller styreleder for Sandefjord lufthavn, Bjørn Walle.

Han understreker at utbedringene kun innebærer små beløp, i forhold til det store prosjektet.

– Vi vil så langt det er mulig prøve å få oversikt over hva som vil skje det neste året, før vi trykker på knappen som utløser en investering på 220 millioner kroner, sier Walle.

Rettssak i mai

Styrelederen bekrefter at usikkerheten rundt rammebetingelsene for Sandefjord lufthavn Torp er årsaken til at styret ønsket utsettelsen.

– Vi er blant annet i diskusjon med AVINOR om nivået på innflyvningsavgiftene. Vi har en rettssak vedrørende dette som skal opp i mai. Flypassasjeravgiften er en liten bit av hele rammebetingelsene for Sandefjord lufthavn, sier Walle.

– Hvordan ser styret på fremtiden for Torp?

– Vi ser lyst på fremtiden på Torp. Generelt er konjunkturene litt vanskelige nå, vi har trafikk på Vestlandet som naturlig nok svinger med oljevirksomheten. Men vi har fremdeles mange gode ruter, avslutter Walle.