NRK Meny
Normal

Får drapstrusler etter leserinnlegg

Flere har ringt og truet Sp-politiker Lise-Marie Sommerstad etter at hun stod opp for barnevernet.

Lise-Marie Sommerstad

Sp-politiker Lise-Marie Sommerstad er kommunestyrerepresentant i Andebu.

Foto: Rune Christoffer Holm / NRK

– Jeg har aldri fått så mye kjeft i mitt liv.

Onsdag skrev NRK om flere foreldrepar i Andebu som klager barnevernet inn for Fylkesmannen i Vestfold.

Torsdag trykket Tønsbergs Blad leserinnlegget "Stopp svartmaling av Barnevernstjenesten", skrevet av Sp-politiker Lise-Marie Sommerstad.

I leserinnlegget reagerer Sommerstad på at mange kommer med negative uttalelser om barnevernet, selv om de ikke har vært i kontakt med etaten selv.

– Det har vært veldig mange sterke reaksjoner i dag, mange har gått så langt at jeg har vurdert politianmeldelse flere ganger, sier Sommerstad til NRK.

Skjevt bilde

Politikeren mener mange som engasjerer seg i saken mangler et filter.

– Det er litt av problematikken rundt det å ytre seg om barnevernet. Det er utrolig mange sterke følelser involvert. Når jeg blir provosert vil jeg skrive et leserinnlegg, når de blir provosert ringer de og truer meg, sier Sommerstad som politianmelder anonyme trusler.

Hun frykter bildet mange har av barnevernet ikke stemmer med virkeligheten.

Barnevernet er en usexy sak å være politisk opptatt av. Det er en etat under streng taushetsplikt, som ofte ikke kan uttale seg. Derfor er dekningen av barnevern veldig ensidig. Dette er problematisk, fordi det svekker tilliten til barnevernet.

Utdrag fra "Stopp svartmaling av Barnevernstjenesten"

– Jeg skulle ønske at folk tok seg tid til å prate med barn som har fått hjelp. Jeg kjenner mange barnevernsbarn som er utrolig takknemlig for den hjelpen de får, selv om foreldrene syns det er helt bortkastet, sier hun.