NRK Meny
Normal

Oppdaget cannabisplantasje i Svarstad

– Boligen var kjøpt med tanke på å dyrke cannabisplanter, opplyser politiet.

Politiet beslagla marihuana.

En halv kilo av marihuanaen politiet beslagla, var pakket i vakuumposer. Politiet fant også en vakuumpakkemaskin inne i plantasjen.

Foto: Politiet

Politiet i Vestfold oppdaget ved en tilfeldighet en cannabisplantasje i Svarstad i helgen.

– Boligen var kjøpt med tanke på å dyrke cannabisplanter. Det var det som var utgangspunktet, sier leder for etterforskningsseksjonen i Horten-politiet, Jan Frode Johannessen.

De rundt 30–40 cannabisplantene som ble funnet i boligen, har gitt cirka syv kilo marihuana, med en gateverdi på 1 million kroner, skriver Østlands-Posten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det var en del produksjonsutstyr inne i huset.

Politiet fant en del produksjonsutstyr inne i boligen.

Foto: Politiet

Luktet seg til plantasjen

Det var forrige søndag at plantasjen ble oppdaget. En politipatrulje fra Vestfold politidistrikt var på utsiden av den aktuelle boligen for å kontrollere et kjøretøy, da de kjente en sterk lukt av marihuana.

– De hadde da skjellig grunn til mistanke om at det var marihuana og cannabisplanter på den adressen, så de tok seg inn og fant denne plantasjen. Mye var høstet ned, men de fant over tre kilo med ferdig tørket toppskudd av cannabisplanter, sier Johannessen til NRK.no.

Etterforskningen startet og i løpet av uken, fra mandag til onsdag, ble fire personer pågrepet, siktet i saken. I avhør har alle fire innrømmet å ha dyrket cannabisplanter i et halvt års tid.

– De har produsert marihuana og solgt mesteparten videre. Noe har også vært til eget bruk, sier Johannessen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Politiet fant marihuana i huset.

Mesteparten av marihuanaen er solgt videre, men politiet fant rundt tre kilo med ferdig tørkede toppskudd.

Foto: Politiet

Innrømmer produksjon og salg

Da politiet tok seg inn i boligen, fant de mye produksjonsutstyr. Deler av boligen ble brukt til produseringen av marihuana, mens noen av de fire siktede bodde i resten av boligen.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser i saken. Og selv om det gjenstår noe etterforskning, anser de saken som oppklart.

– Alle fire har, etter vår oppfatning, avgitt en uforbeholden tilståelse på produksjon og salg av marihuana, sier Johannessen.