Familien krever erstatning

Familien til den drepte sjåføren vil ha 18 millioner kroner i erstatning. To nordmenn fra Aust-Agder og Re sitter fengslet for drapet.

Nordmenn i Kongo

En 27 år gammel mann fra Re og hans 28 år gamle kamerat fra Vegårshei sitter fortsatt fengslet i Kongo, i påvente av at rettssaken mot dem skal komme i gang. De to er siktet for å ha drept sjåføren sin i Kongo.

18,3 millioner kroner

Familien til den avdøde har nå besluttet å reise erstatningskrav på 18,3 millioner kroner mot den norske stat, forteller drapsofferets bror til Aftenposten.no .

- Vi har diskutert erstatningssummen med slektninger som kom fra Kindu. Vi er blitt fortalt at vi ikke kan be retten om hus, mat eller lignende, og ble derfor anbefalt å uttrykke erstatningskravet gjennom en pengesum, sier Nathan Elonga til avisen.

Elonga opplyser at den norske stat vil bli krevd for tre millioner dollar, som tilsvarer 18,3 millioner kroner.

- Spiller ingen rolle for meg om de straffes

Søndag meldte NRK at kravet fra familien var 6,5 millioner kroner og to hus.

Olendjeke Bibich er kona til sjåføren som ble drept. Hun sier hun er sikker på hvem som står bak drapet.

- Det spiller ingen rolle for meg om de straffes. Men jeg må få erstatning, så jeg og mine seks barna kan overleve, sier hun til NRK.

SE VIDEO: - DEN NORSKE STAT MÅ BETALE

28-åringene har i avhør forklart at sjåføren ble skutt og drept av overfallsmenn, mens de selv unnslapp med nød og neppe. De to var utstyrt med identitetskort fra det norske forsvaret og fra et privat sikkerhetsfirma da de ble pågrepet 9. og 11. mai i år.

Rettssaken starter trolig i neste uke.

Les: Frykter for livet

Les også: Nordmenn mistenkt for drap i Kongo